Jedva čekamo kolekciju Kaje Gerber na rafovima Zara prodavnica u Srbiji

Foto: Courtesy of Zara/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sve što ti ove jeseni treba.

Američka manekenka Kaja Gerber još odavno je krenula stopama svoje mame, ikone modelinga Sindi Kraford.

Suvereno je zavladala modnim pistama, a dizajneri se uveliko otimaju za nju. U međuvremenu je i postala ambasadorka brenda YSL Beauty, a sada sada se oprobala i u kreatorskim vodama, a njen prvenac je saradnja sa modnom kućom Zara. Ove jeseni i zime ćemo imati prilike da nosimo baš njene modele.

Kaja je tokom realizacije ovog projekta bila nadahnuta modom 90-ih, a ideje je možda pronašla i u maminom ormaru, među odabranom odećom iz perioda njene najveće slave.

Foto: Courtesy of Zara/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kao plod ove saradnje nam je stigla kapsula kolekcija Kaia Gerber X Zara za sezonu jesen-zima 2022/2023. koja sadrži više od trideset komada odeće, obuće i modnih dodataka, inspirisanih minimalističkim stilom devedesetih godina prošlog veka.

Kolekcija donosi modne klasike s daškom savremene estetike, a paleta boja bazirana je na sivoj, crnoj, beloj i tamnoplavoj. U propratnoj kampanji glavnu je ulogu odnela upravo Kaja, a celu priču prati promotivni video koji potpisuje Fabien Baron.

Foto: Courtesy of Zara/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Neki od komada koje ova kolekcija uključuje su kožni sakoi, farmerke ravnih nogavica i mekani predimenzionirani prsluk sa visokom kragnom.

Cene se za sada u Britaniji, gde je kolekcija prvo lansirana, kreću od 59 funti za pojedine modele farmerki i jakni do najskupljeg komada, a to je kožni kaput od 420 funti.

Foto: Courtesy of Zara/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kaja je takođe kreirala i venčanicu za moderne mlade koje ne žele da potroše gomilu para za haljinu namenjenu samo jednoj večeri u životu.

„“Ideja za ovu saradnju bila je da osmislimo kolekciju koja uključuje sve što vam treba u ormaru. Htela sam da pokrijem najvažnije modne potrebe i nadam se da sam to i postigla“, zaključila je manekenka.

Kolekcija za sada još uvek nije dostupna u Srbiji, ali se nadamo da će uskoro biti, a najavljeno je da će biti dostupna širom sveta.

***

Bonus video: Badgley Mischka ponovo na nedelji mode u Njujorku posle dve godine pauze

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Instagram