Jedna suknja ove jeseni vlada beogradskim ulicama – i jedina je koja vam treba

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako biste je vi nosili?

Beogradske ulice sve više liče na pistu kojom šetaju raznolike modne kombinacije od kojih je svaka pimer individualnog izraza i kreativnosti, a različiti stilovi se besprekorno stapaju i preklapaju u jedinstvenoj i dinamičnoj fuziji modnih izdanja. Među tom raznolikom lepezom, naša streetsyle patrola je uspela da uoči jedan komad koji je osvojio srca mnogih Beograđanki. Reč je o uskoj midi suknji, sa šlicem napred.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uz ovaj praktičan i stajliš komad, stil i udobnost se jednostavno dostižu. Neutralna siva nijansa čini ga prilagodljivim u raznim prilikama, od ležernih izlazaka do formalnijih događaja, a dizajn srednje dužine pruža savršen balans između elegancije i urbanog stila. A kako u Beogradu vremenski uslovi ove jeseni variraju od toplog do hladnog u nekoliko koraka, midi suknja se pokazala kao pouzdan izbor za sve one koje vole da u svakom trenutku budu zadovoljne svojim autfitom, i da se u njemu uvek osećaju prijatno. Dodatni plus je i činjenica da je ovaj komad obično napravljen od udobnih materijala poput pamuka, te pruža lakoću kretanja neophodnu za gradski užurbani ritam. Upravo činjenica da jedan modni komad omogućava ženama da izgledaju moderno bez žrtvovanja udobnosti je glavni razlog za njegovu popularnost.

To svakodnevno dokazuje i beogradska modna scena, gde individualnost ima prednost nad konformizmom. Midi siva suknja savršeno se uklapa u ovaj etos, omogućavajući devojkama da se izraze kroz svoje jedinstvene modne izbore. Bez obzira na to da li je kombinuju sa majicama sa interesantnim natpisima za ležerniji izgled, krojenom bluzom za formalnije prilike, ili čak kožnom jaknom za rock glam luk, ova suknja je baza koju možete nadograditi prema vašim željama.

Pored toga ovaj komad je investicija, jer se lako nosi tokom cele godine. Leti se savršeno kombinuje sa sandalama i topom, dok se u hladnijim mesecima može stilizovati sa hulahopkama, čizmama i udobnim džemperima. A evo kako to devojke u Beogradu rade.

Jesenji topao dan se po običaju posle sumraka pretvara u zimsko veče, te smo u popodnevnoj šetnji sreli Beograđanke čiji su autfiti savršeno odgovarali vremenskim uslovima.

Petra je sivu midi suknju uklopila sa Zara top belom majicom, dok je preko ramena opušteno prebacila beli lagani džemper.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Narandžaste naočare brenda Bershka su celoj kombinaciji dale šik momenat, a crne kožne čizme podvuke da se uvek i uz sve kombinuju. Upravo jedne slične ovakve buntovne čizme nosi i sama kraljica Leticija.

One su komad koji može da vam potraje i po nekoliko sezona, a to je potvrdila i Petra koja nam je otkrila da je svoj par nabavila još prošle godine.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na prvi pogled vrlo sličan, ali dosta formalniji autfit čiji centralni deo je činila upravo siva midi suknja, sreli smo i nekoliko koraka kasnije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jedna sugrađanka je uz krojenu Zara košulju uspela da postigne elegantan luk, čak i uz Dr Martens crne čizme. Ona je ovu sivo crnu kombinaciju presekla uz pomoć braon ručno rađene torbe.

Upravo ova dva primera su dovoljan dokaz da je siva midi suknja poput belog kanvasa, ako pustite mašti na volju, mogućnosti su nebrojene.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram