Iznenadićeš se: Pogodi koja haljina košta 3.000, a koja 30.000

Foto:Privatna arhiva

Najskuplja košta 30.990 dinara.

Neretko se cene haljina od istog materijala i sličnog kroja, ali različitih brendova drastično razlikuju. Ukoliko ste se pitali zašto je to tako, jednostavno je – plaćate ime brenda pre svega. Uostalom, koliko vam se puta samo desilo da naletite na identične haljine, gde jedna košta par hiljada dinara, a deluje kao „milion dolara“, a opet, sigurno ste naišle i na haljine koje koštaju nekoliko desetina hiljada, a ne vrede toliko.

Sa ciljem da pronađem jeftiniju haljinu u kojoj ću se osećati kao da nosim najskuplju, otišla sam do jednog beogradskog šoping centra.

Dok sam birala idealan model, probala sam haljine od 2.990, ali i one od 30.000 dinara, i iskreno, nisam primetila drastičnu razliku u kvalitetu. Niti mi je ona od par desetina hiljada stajala bolje, nego ona najjeftinija, ali krenimo od prve koju sam probala.

Bila sam u kabinama najskupljih radnji, ali i onih jeftinih, a zanimljivo je da je jednaka gužva bila u svim prodavnicama. Mada, rafovi više nisu prepuni garderobe, već postoji samo po jedan komad u jednoj veličini.

Prva haljina koju sam probala jeste Liu Jo plisirani model srednje dužine, u crnoj boji sa zelenim i braon detaljima koja gore podseća na košulju, a košta 24.990 dinara.

Foto:Privatna arhiva

Pošto mi se nije svidelo kako mi stoji, krenula sam dalje u potragu. Sledaća radnja u kojoj sam bila, jeste Bershka, a tu sam probala dugačku haljinu koja prati liniju tela i košta 3.290 dinara. Ništa posebno. Inače, čini se da je ovaj model skoro pa rasprodat.

Foto:Privatna arhiva

U Bershki sam probala još jedan model haljine, iste cene, mada, ni njom nisam bila oduševljena. Nije loše stajala, ali deblji materijal i dekolte napred mi ne izlgedaju kao dobitna kombinacija.

Foto:Privatna arhiva

Sledeća radnja do koje sam otišla jeste Guess. Tu sam probala dve haljine za večernji izlazak.

Foto:Privatna arhiva

Šljokičasta haljina iznad kolena, ravnog kroja na bretele košta 21.590 dinara, ali iskreno, ne izgleda kao model koji bi trebalo toliko da košta. Zato sam probala i sledeću – satensku u bež boji sa golim ramenima i leđima, čija je cena 13.190 dinara.

Foto:Privatna arhiva

Haljinu od istog materijala, samo drugačijeg kroja sam pronašla u Zari za 3.990 dinara. Ne znam šta vi kažete, ali meni crna satenska haljina deluje dosta skupocenije.

Foto:Privatna arhiva

U Zari sam probala još jedan model. Dugačka haljina od tila koja prati liniju tela košta 2.990 dinara i stoji veoma dobro.

Foto:Privatna arhiva

Za kraj sam ostavila najskuplju haljinu. Diesel mini haljina košta 30.990 dinara. Ovaj model mi možda i nagore stoji, ali ako gledamo po ceni, trebalo bi da stoji najbolje.

Foto:Privatna arhiva

Da vam nismo rekli prave cene ovih haljina, koliko biste ih platili?

***

BONUS VIDEO: Tri kombinacije iz vintidž šopa gde sam našla Versace haljinu za 3.000

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram