Istina o „prirodnoj lepoti“ Slobode Mićalović

Sloboda Mićalović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sloboda je definitivno jedna od naših najlepših glumica i nema ko je ne voli.

Internetom ponovo kruži vest da je Sloboda Mićalović proglašena za najlepšu prirodnu lepoticu od strane američkog portala „Beautiful Women Pedia“, te iako se to ispostavilo kao lažna vest, definitivno mislimo da ako neko zaslužuje tu titulu – to je ona.

Sloboda je izuzetno harizmatična, a o njenoj lepoti priča cela Srbija. Svi se pitaju kako je tako mladolika i nežna, a ona ne krije kako se neguje.

„Mislim da žena mora da odvoji vreme za sebe, jer je to ulaganje i u posao. Treninzi, čitanje, gledanje filmova, zubar… Sve to dođe na red, pa i lepota lica. Lice je instrument kojim ja radim i moram da imam vremena za to. A druga strana toga je i uživanje, jer odlazak kod kozmetičara je uživanje. Fantastična kozmetika stvarno čini čuda”, istakla je Sloboda u jednom intervjuu.

Sloboda Mićalović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ona uvek skida šminku pred spavanje, ne preskače korake i ispoštuje celu svoju bjuti rutinu. Trudi se da se dovoljno hidrira i uvek se postara da ima dovoljno sati sna, a njen poslednji termin za spavanje je ponoć.

„Kada snimam ustajem u šest, sedam sati, a kada nema snimanja odspavavam i do osam, devet sati. Nisam fanatik koji ne jede nikada nešto slatko ili zdravu hranu, ali uglavnom se zdravo hranim i pijem velike količine vode, a volim i čajeve”, rekla je glumica jednom prilikom.

Generalno stručnjaci preporučuju kvalitetan san ili ‘beauty sleep’ kako bi se očuvao mladalački ten. Mnoge poznate ličnosti zato ističu važnost dobrog sna, a mi slobodno možemo zaključiti da je prevencija ključna u borbi protiv bora i produžavanju mladalačkog izgleda.

„Nemam ništa protiv tretmana, bilo da je mezoterapija, PRP ili nešto drugo, ali koža treba da se maže, hrani, da joj se posveti pažnja. Imala sam sreću da mi je filmska šminkerka. Cana, koja, nažalost, više nije među živima, još dok sam radila svoj prvi film Zonu Zamfirovu rekla: ‘Nemoj da ti je palo na pamet da sada, sa dvadeset godina, ne počneš da se neguješ’. Milena Dravić mi je isto to poručila”.

Ona sa sobom nosi mali kofer sa kozmetikom koji je ponekada teži od onog sa garderobom. Jer, kako kaže, nega lica se vidi i za 20 i 30 godina i ne ide joj u prilog da se cementira jakom šminkom.

„Mnoge devojke sumanutim količinama pudera pokušavaju da prikriju nedostatke. Na kraju primetite samo masu pudera, a to mi je degutantno.”

Ona je radeći i sa Monikom Beluči, koju smatraju jednom od najlepših žena na svetu, imala priliku da vidi kako se ova svetski poznata glumica neguje.

„Kada smo radili film Na Mlečnom putu, imala sam isti tretman kao Monika Beluči. Nisu dozvolili da se osetim manje vrednom što nemam svetsku slavu kakva je njena. Kad smo se našle na snimanju, zamolila sam je da otvori njen veliki kofer, da vidim čega sve od šminke i preparata tu ima. Ona nekoliko puta dnevno skine šminku, stavi masku, uradi blagu masažu, pa onda sledi novo šminkanje. Bez obzira na to kakvu genetiku imate, bez nege je nerealno očekivati dobar izgled. Nikada nisam zaspala sa šminkom i nikada me nije mrzelo da uradim svaki korak mog beauty rituala, a nije ih malo.”

Iako se dosta vremena posvećuje nezi lica, to ne znači da treba potpuno izbrisati svoje godine. Mnoge žene u javnom svetu otvoreno pričaju protiv nametnutog standarda lepote prema kome svi moramo biti lepi i mladi – zauvek. Sloboda nema problem da se na njenom licu vide godine i smatra da bio bio red da se žene odupru ‘moranju’ da budu mlade i zategnute.

„Često mi kažu bilo bi dobro da ga staviš, samo malo, ali u nekim scenama moram da se naljutim. (smeh) Ne mogu se ljutiti sa licem koje nema mimiku. Ja stvarno volim da imam bore. Kad smo već pomenuli Moniku, bilo mi je fascinantno što sam videla da one na njenom licu zaista postoje. Frustrira me što moramo da budemo mlade, lepe, zategnute. Ne, ne moramo. Moj karakter se menja, život me je promenio i nabolje i na lošije, neke stvari su se desile, pa su ostavile tragove. Smejalice se ne zovu uzalud tako. Da, želim da ih imam jer se smejem. Zaista mislim da je došao poslednji trenutak da se odupremo tom ‘moraš’”, istakla je glumica u jednom intervjuu.

Sloboda Mićalović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

***

Bonus video: Zdravo sunčanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram