Isprobala sam trik najboljih frizera za pranje kose – rezultat me oduševio

Kosa
Ilustracija, Foto: Barrington Coombs / PA Images / Profimedia

Bila sam skeptična.

Vogue ovih dana u skoro svim svojim izdanjima piše o tehnici trostrukog pranja kose u koju se navodno kunu najbolji svetski frizeri. Nisam sklona čestom isprobavanju raznih čuda i gluposti koje vidim onlajn, ali s vremena na vreme me zaintrigira nešto što ne iziskuje previše koraka, truda i odstupanja od mojih svakodnevnih navika. Tako sam i probala taj novi  način pranja kose. Setila sam se i da sam prošli put probala obrnuto pranje koje sam nastavila da praktikujem jer je mojoj kosi baš prijalo.

Trostruko pranje kose ili šamponiranje tri puta u jednom pranju mi je zvučalo preterano, ali se ispostavilo da nije. Inače uvek nanesem dva puta šampon, koliko god da mi je kosa prljava. Trostruko pranje se savetuje ženama sa oštećenom kosom, a moja u poslednje vreme prolazi kroz fazu seno-slama.

Tri šamponiranja svetski frizeri preporučuju posebno kada koristite neki „hranljivi“ šampon ili onaj za restrukturiranje sa vitaminskim kompleksom za bolje prodiranje u vlakna kose. Plus, jako je važno dobro isprati sve i pisalo je da treba da masiram teme, a ne da utrljavam šampon na kosu. Inače, trenutno koristim neki šampon protiv opadanja koji sadrži prirodne sastojke koji stimulišu rast kose i hrane je.

Kosa
Foto: Barrington Coombs / PA Images / Profimedia

Pranje je trajalo duže nego obično, na kraju sam kao i obično stavila masku. Još dok je bila mokra, kosa mi se učinila mekšom. Požurila sam da je osušim, nestrpljiva (i pomalo skeptična) da vidim ima li razlike. Kosa mi jeste bila svilenkastija i sjajnija i nekako je zaista izgledala još čistije nego obično, ali poenta nije u tome, već u činjenici da je ostala čista dosta dugo i da sam sledeći put morala da je operem tek za 5 dana (inače je perem na 3).

Dakle – radi! Ipak, ovu tehniku ne bih primenjivala non-stop jer imam utisak da bih tako, uz trostruku masažu temena i šamponiranje, samo napravila još veću štetu. Ovo je idealno za neke prilike kad baš želiš da ti frizura bude dodatno dobra, a kosa izgleda zdravije i lepše. Hvala Vože, pozdravio te TikTok.

***

Bonus video: Tretman lica korom banane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram