Obrnuto pranje kose je najbolja stvar koju sam isprobala i ne vraćam se na staro

Foto: Shutterstock

Evo u čemu je fora.

Naišla sam na taj pojam „obrnuto pranje kose“ slučajno, negde na mrežama mi je iskočilo. Obično i kad me nešto zainteresuje – ne isprobam, ne stižem. Konturisanja lica su mi strana kao mehanizmi svemirske letelice, korektor me smara, koristim skoro uvek istu farbu za kosu, masku, i imam jednu veliku četku za bronzer koji mi menja sve pudere. Ali ovo nije zvučalo loše, a traje isto kao i regularno pranje kose, pa zašto da ne? Već posle prvog pukušaja shvatila sam da se ne vraćam na stari način pranja kose – dva šampona, balsam.

Evo u čemu je fora.

Umesto šamponiranja, na pokvašenu kosu prvo staviš regenerator ili masku za kosu, umasiraš i ostaviš da odstoji pet minuta. Važno je da odstoji toliko, znači nema skraćivanja i žurenja.

Navodno ako kosu ovako pripremite, ona lakše upija hranljive i hidrantne sastojke. Isperite toplom vodom i operite sa malom dozom šampona, perite samo teme, ne krajeve, isperite i to je to. Jedan savet – ne trljajte previše, imam utisak da je efekat tako bolji.

@beautybypriscila Rever Hair Washing Method For Oily & Thin Hair 💦 #reversehairwash #hairwashingroutine #reversehairwashingmethod #thinhair #morevolume #hairtips #hairtipsandtricks #longhair #oilyhair ♬ Elevator Music - Bohoman

Uzimajući u obzir da glavne prednosti obrnutog pranja uključuju dubinsku hidrataciju kose i potencijalni veći volumen, ovaj način pranja se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju.

Takođe, preporučuje se i onima sa kovrdžavom ili proređenom kosom.

Moja kosa je gusta, ravna, farbam se u plavo toliko dugo da više ne znam ni od kad, ali efekte sam primetila odmah. Sve nekako bolje pada, kosa dobija na sjaju, gubi se i nelektrisanost, a nekoliko puta sam tokom sušenja samo nekoliko puta izvukla prednje pramenove okruglom četkom i imala sam frizuru koja je izgledala kao da sam izašla iz nekog super salona.

Probajte i javite nam kako vam se čini.

***

Bonus video: Tretman lica korom banane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram