Imate 50+ godina? Ovih 8 modnih komada treba da imate u garderoberu, a obožavaće ih i vaše ćerke

Uma
Foto: Manuele Mangiarotti/ipa-agency / Shutterstock Editorial / Profimedia

Žene u pedesetim i dalje mogu da nose sve što im se sviđa, a u ovom mini vodiču predstavljamo bazične komade koji se najbolje kombinuju i traju večno. Bez obzira na to da li je vaš stil razigran ili minimalistički, ekscentričan ili elegantan, ovi modni komadi su temelj stila.

Iako neki stručnjaci za modu savetuju da se u zrelijim godinama odreknete nekih odevnih komada, u pedestim i dalje možete da nosite sve što vam se sviđa i u čemu se osećate prijatno.

Kejt
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Sve što smatrate da vam pristaje i sve što čini da ste u skladu sa sobom. To je pravilo broj jedan i ko god pokušava da vam nametne bilo koji drugi kodeks tzv. prikladnog i neprikladnog oblačenja – ne obazirite se.

Sindi
Foto: Veeren -Christophe Clovis / Bestimage / Profimedia

U ovom mini modnom vodiču za žene u pedesetima se zato oslanjamo na bazične komade koji traju večno, kvalitetom i aktuelnošću, a koji se mogu kombinovati na različite načine, u različitim prilikama.

Bez obzira na to da li je vaš stil razigran ili minimalistički, ekscentričan ili elegantan, ovi modni komadi su temelj stila. Od klasičnih farmerki preko džempera, od kašmira do kožnih kaputa, ovih 8  stvari morate imati u ormaru u pedesetima.

Dobar džins

U svoj ormar uvrstite par zvonastih farmerki koje će vas svakim korakom podsećati na najlepše uspomene iz mladosti (jer ovaj trend je jedan od onih cikličnih koje smo davno nosili i nosićemo ih uvek iznova) , a istovremeno će vaš autfit učiniti klasičnim i šik.

Džemper od kašmira

Ništa ne stvara osećaj udobnosti i luksuza kao dodir kašmira. Predimenzionirani džemper biće jedna od najnosivijih stvari u vašem ormaru.

Ravne cipele

View this post on Instagram

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

To nije usko povezano s vašim godinama, već godinama generalno – jer već u kasnim dvadesetim shvatamo da je udobnost na prvom mestu. Izbor je veliki: od klompi, patika, papuča, glomaznih mokasina i čizama – na vama je da izaberete.

Bela košulja

View this post on Instagram

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

Ali ne ona poslovna, stroga, strukirana košulja, već elegantna košulja neobičnog kroja. Nosite je na svoj način – uz široke pantalone ili suknju u boji.

Duga crna haljina

View this post on Instagram

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

Za sve prilike – uz ravne cipele za posao i šetnju gradom, a uz štikle za svečane večere.

Helena Kristensen
Helena Kristensen, Foto: Courtesy of Coco de Mer/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Upotpunite je neobičnim detaljima koji će joj dati urbani ton.

Kožni kaput

View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Ako je nešto bezvremensko, onda je to koža. Kožni kaput jedan je od onih komada koje nasleđujemo od mama, a ostavljamo ćerkama. Njegov moćan i efektan izgled svaki autfit će podići na viši nivo, a u 21. veku može se kombinovati uz sve – čak i uz najromantičnije stajlinge.

Pruge

View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Uvek prefinjene, uvek sofisticirane, uvek nenametljive – pruge su ove godine u fokusu više nego ikad, čak iako zapravo nikada nisu napustile naše police.

Boje

View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Ako ste pomislili da je previše klasike i da u ovom nizu na red dolaze odela, bluze i pantalone, pogrešili ste. Podsećamo vas da su boje za svako vreme i za svako doba – pokažite svoj mladi duh i zasijajte u svojoj autentičnosti, piše Elle.rs.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram