Imamo pobednika – najbizarniji modni trend sezone

Foto: Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kako mediji izveštavaju, skače prodaja jednog nesvakidašnjeg aksesoara. Uprkos tome što se najčešće viđa u krimi filmovima ili na ski stazama, fantomka postaje najbizarniji modni trend sezone - a cene nekih se kreću i preko 900 evra.

Sajt za polovnu odeću Depop prijavio je porast od 145 odsto u pretraživanju reči „fantomka“ u poslednjih mesec dana, dok je globalna modna platforma Lyst zabeležila porast broja pregleda fantomki za 18 odsto svakog meseca, prenosi The Guardian.

Prema Lyst platformi, nekonvencionalni anti-modni potez Kim Kardašijan koji je privukao svu pažnju na Met Gali – njena bizarna Balenciaga odeća i pokrivač za glavu – doveli su do toga da je pretraga za takvom odećom porasla za 62 odsto u roku od 48 sati.

„Kao rezultat toga, trend odeće za lice postaje sve popularniji na našoj platformi u poslednjih nekoliko nedelja“, rekla je za The Guardian direktoka sadržaja Lyst-a, Morgan Le Ser.

Fantomske su takođe deo novih kolekcija mnogih modnih kuća.

Stella McCartney ima vunenu verziju, dok Givenchy ima fantomku sa kačketom.

Foto: Stella McCartney
Foto: Givenchy

Najskuplja je ipak Loro Piana fantomka od kašmira, koja košta 981 evro.

Foto: Loro Piana

„Kupci se sve više opuštaju kad je reč o rizicima u odevanju. Sada kada je rast postao jedina prihvatljiva metrika u modi, to znači da će brendovi prodati sve što se ističe. Mislim da će stoga fantomka sigurno trajati još dugo“, rekao je Kristofer Morensi, urednik magazina Highsnobiety.

Svakako je aksesoar koji bi većina ipak ostavila samo za skijanje – šta vi mislite?

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram