Idealne za posao: Pantalone koje su novi veliki trend jeseni

Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Doživeli smo povratak širokih farmerki, zvoncara, ravnih nogavica - a sada se među jesenje trendove vraća još jedan zanimljiv model pantalona. Izgledaju moćno i odlične su za poslovne kombinacije. U pitanju su pantalone sa dezenom pruga.

Ovaj trend još jedan je pokazatelj jačine koju na modnoj sceni trenutno ima stil odevanja u duhu devedesetih, piše Tportal.

„Pinstripes“ dezen na odelima postao je zaštitni znak pokreta japija tokom devedesetih, sa sjdištem na Volstritu. Pre toga, bio je popularan među bankarima u gangstersko doba u SAD-u.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ALESSIA SIA | FASHION & BEAUTY (@alessiasiafashion)

Ovaj prepoznatljiv dezen oduvek je povezivan s politikom i novcem, a u žensku modu ušunjao se onoga trenutka kada su žene zasele na rukovodeće pozicije i funkcije s visokom odgovornošću.

Melanija Tramp, Džulija Roberts, Džesika Alba ili kraljica crvenog tepiha Zendaja samo su neke od uspešnih, slavnih žena i preduzetnica koje su doprinele učvršćivanju simboličkog odnosa „pinstripes“ dezena s moći i biznisom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SHARON | Fashion & lifestyle (@damnsharonlam)

*

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zoe Tran | Fashion Inspo (@zoetranscloset)

Ove jeseni prugasti dezen u potpunosti je zavladao popularnim, poslovnim modelima pantalona – i važi za jedan od velikih trendova sezone.

Foto: Avalon.red / Avalon / Avalon / Profimedia

U formi odela, prugasti dezen u svojim kolekcijama predstavili su dizajnerski brendovi poput Prade, Etra i Alberte Ferretti, a kao što je slučaj s većinom trendova viđenih na modnim pistama u svetskim metropolama, i ovaj je dobio svoju high street verziju.

Foto: Avalon.red / Avalon / Avalon / Profimedia

***

Bonus video: Madona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram