Haljina šivena 140 sati, a prošla nezapaženo na Oskarima

Redžina King; Foto: Matt Sayles / Capital pictures / Profimedia

Redžina King dobila je čast da otvori 93. dodelu Oskar, a nastupila je u raskošnoj večernjoj kreaciji koju je specijalno za nju napravila modna kuća Louis Vuitton.

Zahvaljujući saradnji sa stilistima Vejmanom Banermanom i Micahom MekDonaldom američka glumica i rediteljka nominovanog filma „One Night in Miami“ proteklih meseci plijeni svojim modnim izdanjima na dodelama raznih nagrada, a za Oskare je želela zaista posebnu kreaciju zbog koje će mnogi okrenuti glavu, piše Zadovoljna.hr.

U saradnji s kreativnim direktorom Louisa Vuittona Nikolasom Geskjerom za nju je napravljena bajkovita kreacija u svetlo plavoj boji, satenska haljina s predimenzioniranim naramenicama koja je savršeno naglasila ženstvenu siluetu Redžine King.

Pročitajte još:

Za američki magazin Vogue, otkriveno je da je za šivenje ove haljine utrošeno čak 140 sati, upotrebljeno je 62.000 šljokica te 8400 kristala Swarowski. Rezultat je zapanjujući model koji izgleda poput muzejskog eksponata.

„Nikolas Geskjer ne dizajnira samo haljinu za dodelu nagrade. On daje svoje jedinstveno tumačenje onoga što to može biti. Volim doslednost koju on donosi i pažnju prema detaljima – haljine su iznutra jednako lepe kao i spolja“, priznao je stilist Vejman Banerman.

Ipak, u gomili golih stomakazlatnih klompi na crvenom tepihu, čini se da nije dovoljno došla do izražaja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram