Greške koje pravimo kada koristimo regenerator za kosu

Regenerator za kosu mnoge žene pogrešno koriste, Foto: Alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnoge od nas greše kada koriste regenerator za kosu - a da toga nismo ni svesne.

Regenerator za kosu je pravo blago, ali pod pretpostavkom da znate kako se pravilno koristi. Zato u ovom tekstu profesionalna frizerka ukazuje na greške kod nanošenja ovog preparata i kako to utiče na kosu.

Martina Kralikova, frizerka iz salona The Bohemians, kaže da je nanošenje regeneratora na pogrešna područja čest problem i objašnjava do čega to može dovesti.

Kako se pravilno nanosi regenerator za kosu?

Jedna od najčešćih grešaka je nanošenje regeneratora na koren kose. Naime, teme glave proizvodi prirodni sebum za hranjenje korena kose, pa će nanošenje regeneratora na isto učiniti korenje previše masnim i ravnim.

“Silikoni se takođe često nalaze u regeneratorima i mogu prouzrokovati nakupljanje na temenu. Trik za ispravnu upotrebu regeneratora je da ga nanesete od sredine dužine do vrhova kose, što je najstariji i nasuvlji deo kose. Ostavite ga da se upije oko minut-dva i isperite hladnom vodom kako biste zatvorili kutikule”, dodaje ona.

Koja je prava mera?

Stavljanje regeneratora na kosu najvažniji je korak u rutini nege kose i ako ga preskočite, vaša će kosa postati lomljivija. Ali, problem nastaje i ako ga previše stavljate.

“Previše regeneratora može prouzrokovati nakupljanje proizvoda i učiniti kosu masnom. Koliko treba staviti zavisi od dužine i gustine kose”, objašnjava Martina.

Osim toga, važno je znati odabrati pravi tip proizvoda.

“Maske za dubinsko regenerisanje pune su prirodnih ulja i često se mogu koristiti i na temenu, ali ovako težak proizvod, ako se koristi na tanjoj kosi, otežaće je. Lagani regeneratori odlični su za tanku kosu koju s vremena na vreme možete dubinski regenerisati maskom. To je veoma važno ako često koristite fen ili peglu za kosu”, objašnjava za britanski Sun.

Za sve je potrebno vreme

Kod primene regeneratora – ne smete žuriti. Važno je preparat umasirati u kosu, pustiti da deluje kako je opisano na pakovanju i potom isprati proizvod.

“Maske za duboku regeneraciju nanesite i ostavite da deluje najmanje 10 do 30 minuta s kapom za tuširanje. Ovo će vašu kosu ostaviti hidratiovanom i sjajnom. Kada koristite regenerator za kosu, obavezno ga potpuno isperite pre nego što krenete dalje. Ostavljanje ostataka regeneratora je uobičajeni problem koji može otežati kosu te će zbog toga izgledati prljavo i masno”, kaže Martina, a prenosi Ljepota&Zdravlje.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram