Greška koju praviš kad misliš da nemaš šta da obučeš

odeća
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Stvari nisu baš dobre - "nemam šta da obučem”.

Iako je ova fraza retko istinita, to ne znači da ponekad ne može biti stvarnost. Ako u panici bacaš odeću po sobi, isprobavaš kombinaciju za kombinacijom samo da bi odustala i umesto toga ostala u krevetu u pidžami, jasno je da praviš neke greške s garderobom. Srećom, one se lako popravljaju.

Ako iz dana u dan doživljavaš modni fijasko, tu je nešto što možeš učiniti kako se više nikada ne bi osećala kao da nemaš šta da obučeš, piše ultra.ba.

Pristaješ na trendove umesto da se fokusiraš na bezvremenske komade

Kako je lako i tako zabavno uskočiti u trend. Tie-dye trenerke, majice sa nasumičnim rečima, neverovatno prevelike jakne – nažalost, lista se nastavlja u nedogled. I dok su ovi predmeti u početku bili odlični, nakon mesec ili dva lako je osetiti da više nisu “u stilu”. I šta nam preostaje? Odevni predmeti koje ne volimo.

Kako izbeći da ti ormar bude pun komada koje nećeš mnogo nositi? Sledi ovo zlatno pravilo: ako ne vidiš da ćeš ga nositi za šest meseci, preskoči ga. Razmišljajući unapred i pauzirajući pre impulsivnih trendova kupovine, imaćeš ormar pun stvari koje želiš nositi znatno više.

BONUS VIDEO: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram