Glasanje je završeno: Ovo su najbolji i najgori parfemi 2023. za nju, njega i nju i njega

A kako je vama mirisala prošla godina?

Sajt Fragrantica, dobro poznat svim ljubiteljima parfema, na kraju svake godine organizuje glasanje u kojem korisnici stranice biraju najbolje parfeme.

Mogu glasati samo oni korisnici registrirovani poslednje dve godine od datuma početka glasanja.

U subotu je završeno glasanje za najbolje parfeme 2023. godine, a evo koji su parfemi pobedili i u kojim kategorijama.

Ovako su glasali korisnici sajta Fragrantica:

Najbolji parfem za žene 2023: Libre Le Parfum Yves Saint Laurent

Libre Le Parfum od Yves Saint Laurent je cvetni miris za žene. Predstavljen je 2022, kreirali su ga Anne Flipo i Carlos Benaim. Gornje note su đumbir, šafran, mandarina i bergamot; srednje note su cvet narandže i lavanda; bazne note su burbon vanila i med, tonka pasulj i vetiver.

Najbolji parfem za muškarce 2023: Le Male Elixir Jean Paul Gaultier

Le Male Elixir od Jean Paul Gaultier je miris za muškarce predstavljen 2023. Parfem je kreirao Kuentin Bisch. Gornje note su lavanda i menta; srednje note vanila i benzoin; bazne note su med, pasulj tonke i duvan.

Najbolji unisex parfem 2023: Angels’ Share Anniversary Edition By Kilian

Angels’ Share Anniversary Edition by By Kilian je miris s notom ambera i vanile za žene i muškarce. Izašao je 2022, a kreirao ga je Benoist Lapouza. Gornja nota je konjak; srednje note su cimet, hrast i tonka; bazne note su vanila i sandalovina.

Foto: Shutterstock

Najbolji Niche parfem 2023: Gris Charnel Extrait BDK Parfums

Gris Charnel Extrait by BDK Parfums je drveni začinski miris za žene i muškarce. Ovo je miris predstavljen 2022, kreirao ga je Mathilde Bijaoui. Gornje note su kardamom, smokva i crni čaj; srednje note su iris, burbonski vetiver i Cistus Incanus; bazne note su sandalovina, vanila sa Madagaskara, tonka, kedar i list indonežanskog pačulija.

Najbolji ženski parfem svih vremena: Hypnotic Poison

Hypnotic Poison je intrigantan orijentalni miris u kojem su spojene note absoluta sambaca jasmina s absolute esencijom cveta narandže te isprepletene s intenzivnom notom tonka semenki. Privlačnost parfemu daje nota vanile. Lansiran je 1998, kreirali su ga Annick Menardo i Christian Dussoulier. Gornje note su kokos, šljiva i kajsija; srednje note su brazilsko ružino drvo, jasmin, kim, tuberoza, ruža i đurđevak; bazne note su vanilija, badem, sandalovina i mošus.

Najbolji muški parfem svih vremena: Dior Homme Intense 2011 Dior

Dior Homme Intense 2011 by Dior is a drvenasto cvetni mošus iz 2011. Kreirao ga je François Demachy. Dior Homme Intense otkriva drvenasto-jantarni miris prefinjenih nota u kojima se senzualna elegancija perunike stapa s mošusnim i voćnim notama ekvadorske ambrete.

Najdosadniji ženski parfem 2023: Prada Paradoxe Intense

Prada Paradoxe Intense by Prada je cvetni miris za žene predstavljen 2023. Kreirali su ga Nadege Le Garlantezec, Shiamala Maisondieu i Antoine Maisondieu. Gornje note su kruška, neroli i bergamot; srednje note su mahovina, jasmin i esencija nerolija; bazne note su burbonska vanila, ćilibar i serenolid.

Najdosadniji muški parfem 2023: MYSLF Yves Saint Laurent

MYSLF by Ives Saint Laurent je aromatični miris za muškarce. Predstavljen je 2023, a kreirao ga je Christophe Rainaud. Gornje note su kalabrijski bergamot i bergamot; srednja nota je tuniski cvet narandže; bazne note su ćilibar i pačuli.

Najomraženiji parfem 2023: Sauvage Dior

Sauvage by Dior je aromatični miris za muškarce predstavljen 2015, a kreirao ga je Francois Demachi. Gornje note su kalabrijski bergamot i biber; srednje note su sečuanski biber, lavanda, ružičasti biber, vetiver, pačuli, geranijum i elemi; bazne note su ambroksan, kedar i labdanum. A on je sakupio najviše „ja mrzim“ glasova.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram