Gde su danas i šta rade najpoznatije srpske misice

misice
Foto: E-Stock/Strahinja Kostic, Goran Srdanov, Instagram/tijanastajsic, E-Stock/Milos Rafailovic

Ženama koje su prethodnih decenija birane za najlepše u našoj zemlji i predstavljale nas na izboru za Miss sveta mnogi su predviđali veliku modnu karijeru. Ipak, većina njih danas je daleko od reflektora.

Dajana Slavica Tripunović

Rođena u Borovom Selu sredinom sedamdesetih godina, Slavica Tripunović, umetničkog imena Dajana, bila je poslednja Miss SFRJ. Muzičku karijeru započinje 1992. godine. Nakon nekoliko godina u muzici i više hitova, Dajana se posvećuje odgajanju porodice, modi, ali i radu na televiziji u Parizu, gde je sarađivala i sa čuvenim Žan-Polom Gotjeom.

Dajana je 11 godina bila u vezi sa Vladanom Uroševićem sa kojim je dobila sina Aleksu.

„Od 18. godine sam u medijima, putovala sam, bavila se privatnim poslom, ispunjavala sebi želje, nemam za čim da žalim, sve što sam htela ispunilo se. Aleksu sam dobila posle tridesete i onda sam se smirila, otvorila kozmetičko-frizerski salon i sad radim na otvaranju još jednog. Mnogi mi zameraju što sam napravila toliku pauzu u muzičkom svetu, pitaju me što me nema… Nastupam, ali ne intenzivno, ne idem po svadbama, radim po diskotekama u inostranstvu“, govorila je svojevremeno Slavica, koja je inače po zanimanju medicinska sestra, a koja se, kako je rpiznal, dugo bavila i rpoizvodnjom ruža.

U međuvremenu se pričalo i o njenim zdravstvenim problemima, borbi s rakom grlića materice, estetskim intervencijama, ali i o udaji 2013. za biznismena iz Kanade koji joj je kupio stan.

Jelena Jakovljević Bin Drai

Jelena Jakovljević Bin Drai, rođena u mestu Žabalj 16. maja 1979), jedna je od najuspešnijih jugoslovenskih manekenki, a danas veoma uspešna modna kreatorka.

Iza sebe ima nekoliko modnih titula od kojih su Mis Tinejdžer Jugoslavije, Mis Jugoslavije, Mis Fotogeničnosti i Mis Interneta. Jelena je nedugo posle osvojenih nagrada napustila svet modelinga. Danas živi u Dubai gde je 2013. godine dobila nagradu za najuspešniju poslovnu ženu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Jelenina najveća tinejdžerska želja je bila arhitektura, ali joj je vremenom manekenstvo preraslo u veliku ljubav. Posle uspeha na ovim rpostorima, posevno posle 1998. kada je bila Miss Jugoslavije, Jelena je krenula u inostranstvo gde je započela saradnju sa brojnim agencijama. Godine 2003. uplovila je u vezu sa arapskim biznismenom Saidom Bin Draiem, s kojim ima troje dece.

Ubrzo posle udaje 2008. lansirala je sopstvenu modnu liniju, a nakon toga je otvorila obdanište, medicinski centar i kozmetički i spa centar.

Sanja Papić

Sanja Papić je srpska manekenka i model i bivša Miss Srbije i Crne Gore koja je na izboru za Miss sveta 2003. godine proglašena trećom pratiljom, a na izboru za Mis Evrope drugom pratiljom. Rođena je 25. juna 1984. godine u Novom Sadu.

Karijeru modela započela je sa 17 godina, a dve godine kasnije je izabrana da predstavlja tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, a kasnije Srbiju i Crnu Goru na najvećem svetskom izboru lepote. Na međunarodnom takmičenju lepote u Nigeriji osvojila je prvo mesto. To je privuklu pažnju čuvenog modnog dizajnera Roberta Kavalija, čija je muza bila dugi niz godina. Bila je zaštitno lice švajcarske kompanije za proizvodnju satova i nakita, kao i voditeljka sportske emisije na Radio Televiziji Srbije. U aprilu 2013. godine je predstavila svoju prvu modnu liniju.

Kao jedna od pet najlepših žena na svetu prisustvovala je brojnim ekskluzivnim događajima, a 2015. godine je postala ambasador jedne od najvećih kompanija koje se bave proizvodnjom dijamantskog nakita. Sanja Papić je od decembra 2016. godine ekskluzivni direktor prodaje Turističke asocijacije ostrva Maldivi.

Godine 2017. se udala za beogradskog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića, s kojim je iste godine dobila ćerku Laru. Ognjanović je ubijen godinu dana kasnije ispred njihovog stana na Novom Beogradu, pod nerazjašnjenim okolnostima.

Tijana Stajšić

Tijana Stajšić je srpska sportistkinja, bivša prvakinja Jugoslavije u karateu i Miss Jugoslavije 2002. godine. Rođena je 26. marta 1984. godine u Somboru.

Završila je Srednju medicinsku školu i studirala je menadžment. Mediji su pisali da je Tijana bila u vezi sa rukometašem Petrom Kapisodom, ali i sa domaćim biznismenima.

Bila je prvak Jugoslavije u karateu i ima crni pojas. U Dubaiju i Turskoj se bavila manekenstvom. Slikala se za mnoge muške časopise od kojih je jedan CKM.

Kada je Jugoslaviju predstavljala na izboru za Miss sveta, zauzela je šesto mesto. Godine 2009. godine Tijana je učestvovala u jednom rijalitiju.

Poslednjih godina se potpuno povukla iz javnosti i živi daleko od kamera i medijske pažnje. Živi u Novom Sadu gde se bavi šminkanjem.

Tamara Šaponjić

Godine 1997. nosila je titulu Miss Jugoslavije. U to vreme je išla u baletsku školu, studirala književnost, pisala pesme, tečno govorila engleski, italijanski i ruski, želela da nauči hebrejski…

Nekoliko meseci nakon što je proglašena najlepšom Jugoslovenkom počela je da vodi jednu emisiju i čak govorila da bi volela da se otisne u muzičke vode, a probala je i da upiše glumu. Tamara je nedugo potom odustala i od manekenstva.

Ipak, ranije se naveliko pričalo kako je u Italiji upoznala Armana Asantea, čuvenog glumca.

Ova rođena Pančevka, koja je osvajala pomalo nesvakidašnjim stavom za misice, ali i prelepim zelenim očima, povukla se iz javnosti. Zaljubila se u mladića iz rodnog grada, 2014. postala je mama, a 2019. se udala.

Dina Džanković

Dina Džanković poslednja je Miss Srbije i Crne Gore koja se titule odrekla zarad braka sa košarkašem Mirsadom Turkčanom, rođenim bratom Emine Jahović.

Naime, lepotica poreklom iz Novog Pazara postala je misica 2005. godine. Ipak, na izbor za Miss sveta nije otišla jer se udala za 10 godina starijeg Mirsada posle samo pet meseci veze i zbog njega se odrekla titule.

Za šest godina braka Dina i Mirsad dobili su troje dece, nakon čega su se razveli.

Džankovićeva je posle razvoda ostala sa decom u Istanbulu i danas se bavi dizajnom enterijera i radi kao stilistkinja.

Ana Karić

Nakon što je proglašena najlepšom ženom Jugoslavije, povukla se i posvetila privatnom životu i porodici.

Mnogi su joj predviđali svetsku slavu, ali ona je odlučila da vodi potpuno drugačiji život.

Nakon što je završila studije menadžmenta u Londonu, vratila se u Srbiju gde je upoznala budućeg supruga, ugostitelja Balšu Lješkaru.

Ubrzo je usledilo venčanje u Pećkoj patrijaršiji, a građansko je upriličeno u jednom hotelu u Budvi. Kako je jednom njen suprug izjavio, to joj je mnogo značilo jer su joj koreni iz Peći.

„Naš zajednički život će se odvijati na više adresa. Leti ćemo boraviti u Crnoj Gori, a zimi u Beogradu, odakle ćemo putovati u druge gradove za koje smo vezani“, kazao je svojevremeno njen suprug.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram