Gde na svetu žene imaju najveće, a gde najmanje prirodne grudi?

grudi
Foto: ABC / Planet / Profimedia

Istraživanje je sprovedeno u 108 zemalja.

Prema podacima World Population Reviewa najveće grudi imaju Amerikanke koje u proseku nose C korpe, a prate ih Venecuelanke, Kolumbijke i Šveđanke, koje su negde između B i C. Ovo je inače drugi put da je napravljena studija na ovu temu, nakon što je prva objavljena 2016. godine u časopisu The Journal of Female Health Sciences, prenosi večernji.hr.

I sada i pre šest godina naučnici su analizirali podatke o veličini grudi skoro 400.000 žena iz 108 zemalja širom sveta, a studija je u oba slučaja osmišljena kako bi pomogla u usmeravanju marketinga modne industrije, kao i rastuće industrije estetske hirurgije.

I dok najveće grudi (opet) imaju Amerikanke; i u proseku su im obe teške 5,7 kg; titula stanovnica s najmanjim grudima otišla je u Švajcarsku, dok je 2016. ona pripala Filipinkama. Švajcarkinje i Filipinke tako uglavnom nose grudnjake s B korpama, a malo veće grudi od njih imaju Holanđanke, Kanađanke i Gruzijke.

Inače, kako piše portal Healthline, prosečna se veličina grudi drastično razlikuje od jedne do druge zemlje, a bitno je da toga budu svesne mlade devojke iz svih delova sveta. Istraživanja su naime pokazala da one zbog iskrivljene slike o telu i niskog samopouzdanja često imaju mentalnih problema, a mnoge bi da mogu – promenile veličinu i oblik svojih grudi.

BONUS VIDEO: Pireli kalendar 2022

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram