Frizure za one dane kada vam se baš i ne pere kosa

Foto:Bhaven Jani / Alamy / Alamy / Profimedia; ; Nancy Kaszerman/ Zuma Press/profimedia; MJ Pictures / BACKGRID/profimedia

Svima nam se desi da smo baš umorni nakon posla i da nas mrzi da operemo kosu. Još ako ste neko čija je kosa sklona mašćenju, verovatno ste mnogo puta bili u problemu. Kako ujutru ne biste doživljavali nervni slom, otkrivamo nekoliko frizura koje mogu da izgledaju odlično, a ne treba puno vremena da bih napravili.

Znamo, suvi šampon je mnogima najbolji prijatelj i zaista može učniti čuda. Ipak, ako biste naučili ovih nekoliko frizura, a želite da ga preskočite, otkrivamo nekoliko frizura kojima možete da prikrijete masnu kosu.

Rep u ribljoj pletenici

Ovo je odlično rešenje kada vam kosa i nije baš najčistija. Jednostavno podignite celu kosu u rep, a malim češljićem ili četkicom za zube pokupite sve dlačice i pranove koji su možda ispali. Zategnite rep i podelite ga u dve sekcije, koje ćete držati rukama. Sa spoljašnjeg dela, desnog npr. uzmite pramenčić i prebacite u levu ruku. Zatim, pridržavajući da vam ne ispadne pramenčić, iz leve sekcije prebacite jedan pramen u desnu. I tako naizmenično sve do kraja repa. Na kraju vežite gumicom, stavite malo laka po želji, čisto da se bolje održi i frizura je gotova.

Naravno, ukoliko ste fan standardne pletenice, i ona svakako dolazi u obzir.

Blejk Lajvi poznata je po svojoj uvek prelepo stilizovanoj kosi, Foto: Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia

Zalizana punđa

Toliko zahvalna, a ujedno i elegantna frizura. Da ne pričamo o tome da je gotova za tri minuta.

Potrebno je da napravite razdeljak po sredini glave. Zatim vežite niski rep i sve pramenčiće zaližite češljićem ili četkicom. Možete koristiti i malo voska ili pene, šta vam je draže za stilizovanje. Osigurajte rep gumicom za kosu – kako se u toku dana ne bi olabavila frizura ili ispadali pramenovi, i jednostavno ga uvrnite u punđu.

Niska punđa – jednostavna i efektna, Foto: MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Riblje kosti

Vrlo popularna frizura i posebno je zgodna ukoliko nosite zimsku kapu ili ste na zimovanju i skijate.

Napravite razdeljak po sredini i podelite kosu u dva dela i ispletite riblje kosti. Savetujemo da dok prvi deo pletete, drugi vežete u rep, kako vam ne bi smetala slobodna kosa. Usput, po želji, sitnim češljem povlačite pramenove prema pletenici kako bi frizura bila što urednija.

Foto:shutterstock

Nizak stilizovani rep

Sve što vam je potrebno je nekoliko ukosnica, količina zavisi od gustine kose i gumica za kosu.

Odvojite prenje pramenove sa jedne strane lica, povucite ih nazad i zakačite ukosnicama. Isto učinite i sa druge strane, samo što ćete sada napraviti kružni pokret rukom i uvrnuti te pramenove preko ukosnica. Pričvrstite ih tako što ćete ukosnice okrenuti na dole i tako sprečiti da se one vide.

Ostatak kose jednostavno vežite u rep, a ako imate figaro, malo uvijte krajeve.

Foto:shutterstock

***

Bonus video: Trikovi za punđu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram