Frizure koje će dominirati ovog leta

Moda i lepota 15. maj 202007:02 > 11. maj 2021 12:12
Selena Gomez
Selena Gomez; Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Frizeri i stilisti najavili su nekoliko trendova koji će obeležiti leto 2020, a mogli bi da uteše čak i one koje su u izulaciji popustile pred iskušenjem i same sebi odsekle kosu ili šiške.

Ravne šiške

Stilista i frizer Filip Depejrot predviđa povratak trenda šiški, ali uz nekoliko pravila. Kaže da, iako šiške dobro izgledaju na svim oblicima lica, treba se konsultovati s frizerom oko stila koji odgovara teksturi vaše kose.

Pročitajte još:

„Ako imate jako tanku kosu, kratke šiške neće dobro izgledati“, istakao je. Isto važi i za „naelektrisanu“ kosu. „Sigurno ne želite da vam leti zbog vlage šiške izgledaju kao da ste ih natapirali“.

Kovrdže sa šmekom sedamdesetih

Nedavno je na svom Instagram profilu Selena Gomez objavila selfi sa stepenastom kovrdžavom frizurom nadahnutom trendovima sedamdesetih, a stilistkinja Amber Mejnard Bolt iz Los Anđelesa kaže da će upravo takva frizura ovog leta biti hit.

„Moderne neuredne šiške odlično izgledaju na različitim tipovima kose“, kaže Bolt i dodaje da se tako naglašavaju ključne kosti. Objasnila je i da se ovakva frizura može napraviti na više načina, stavljanjem više slojeva kose u prednji deo ili razbacivanjem pramenova po celoj glavi. Još jedan veliki plus je što je ovu frizuru vrlo jednostavno oblikovati, a Bolt za teksturu preporučuje upotrebu regeneratora koji se ne ispire ili regeneratora u spreju sa morskom vodom.

Lob

Bolt predviđa i da će ovog leta opet u trendu biti „lob“, što je zapravo duža varijanta popularne „bob“ frizure.

Stilistkinja Sali Hlešberger je pricizirala da lob podrazumeva da kosa dođe do između brade i ramena, i da može da pada „u kvadrat“ ili u „A oblik“.

„Kod ove je frizure sjajno što ona odlično izgleda na svima, bez obzira imate li dugačko, okruglo ili ovalno lice“, istakla je.

Tupi bob

Čed Vud, predstavnik brenda Fekkai, predviđa i povratak „tupog“ boba koji oštro pada na bradu. Nakon što je većina bila u izolaciji, Vud misli da će mnogi želeti da isprobaju neke dramatičnije frizure, a strogi bob je definitivno jedna takva.

„Ova frizura ublažava vilicu i unosi više simetrije na lice“, kaže on i dodaje da, mada je tip frizure strog, možete na delu kose napraviti i neuredne kovrdže za malo više teksture.

Šiške na stranu

„Mnogi su ovog proleća sami sekli šiške i njihovo će ispravljanje biti čest zahtev“, rekao je Vud. U tom kontekstu, fazon šiški na stranu je dobro rešenje, jer omogućava da „uradi sam“ šiške porastu, bez fokusa na njima.

Takođe, kaže Vud, duge šiške i frizure koje prekrivaju jednu stranu lica izgledaju sjajno na svim oblicima.

Kratka i poluduga kosa

Depejrot očekuje i da će mnogi sad želeti frizure oko kojih „nema puno gnjavaže“.

„Kratka kosa i ona srednje dužine najlakše se suše na vazduhu, a mogu imati zabavne kombinacije koje se lako održavaju. Teže je sušiti i oblikovati dužu kosu, osim ako je vežete u rep“, rekao je frizer koji za oblikovanje preporučuje penu, koja kosi daje i volumen.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram