Fotograf otkriva istinu iza svojih „savršenih“ portreta

fotograf
Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Fotograf Geo Leon prepoznatljiv je po svom stilu portretne fotografije punom detalja i živahnosti. On je otkrio šta je to što pokreće njegovu kreativnost i šta se u stvari krije iza svakog od njegovih portreta.

Leon predstavlja stil fotografije koji se zove hiperrealizam. Ovaj stil fotografije stvara iluzije poboljšavajući stvarnost, navodi USEUM, onlajn enciklopedija umetnosti.

Fotografije hiperrealizma mogu se prepoznati po intenzitetu boja, osvetljenju, kontrastu i oštrini, što zauzvrat stvara “življi prikaz onoga što možemo videti golim okom”.

„Volim svoj stil uređivanja i to je nešto za što osećam da me je definisalo kao umetnika i to nije nešto što želim da promenim“, kaže Leon i dodaje da oseća da ga to odvaja od ostalih fotografa.

Leonov portret je prilično jednostavan. Za većinu svojih snimaka na otvorenom koristi reflektor i difuzor, dok za zatvorene prostore dodaje LED svetla kako bi osvetlio svoje subjekte, prenosi ultra.ba.

Iako je bitno da su svetlost, kompozicija, poza i ekspresija subjekta ispravne, konačni dodir koji zaista transformiše fotografiju je u naknadnoj obradi.

Za većinu svojih portreta ovaj fotograf nudi drugima da vide kako je fotografija izgledala pre i posle, što nam pruža priliku da vidimo kako se fotografija može transformisati kroz tehnike montaže. Na svom Gumroad profilu Leon nudi i tutorijale za uređivanje portreta.

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram