Fotka koju morate da vidite ako stalno nosite gel lak

Foto:Shutterstock

Bjuti blogerka Amelija Perin je na Tviteru pokazala kako izgledaju njeni nokti nakon osam godina stalnog nošenja gel laka. Takođe je objasnila kako je oporavila svoje nokte.

Amelija je želela da ukaže na posledice popularnog manikira.

Na fotografijama se vide njeni oštećeni nokti, koji su očigledno jednako bolni koliko i izgledaju.

„Umalo sam zaplakala pod tušem zbog vruće vode koja mi je dodirivala nokte u i prilično sam sigurna da mi je u kosi još uvek ostalo puno šampona“, napisala je tvitu.

Prema rečima kozmetičarke Džuli Kandalec, šteta verovatno nije nastala zbog samog gel laka, već zbog nepravilnog uklanjanja.

„Korišćeni proizvod je verovatno sadržao jeftiniji, nebezbedni monomer ili tečnost zvanu metil metakrilat, koji nije bezbedna za nokat. Previše dobro prijanja na ploču noktiju, tako da kada se skida, prirodni nokat bude otkinut.“

Amelija je pokazala i kako je opravila nokte pomoću biotina.

Biotin je vitamin B-kompleksa, poznat i kao vitamin B7, koenzim R i vitamin H. Hrana i suplementi bogati biotinom mogu pomoći u jačanju noktiju.

Biotin je najviše koncentrisan u mesu organa kao što je jetra, ali se takođe može naći u žumancetu, mlečnim proizvodima, kvascu, lososu, avokadu, slatkom krompiru, orašastim plodovima, semenkama, pa čak i karfiolu.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram