Finskoj premijerki uspeva da u helankama izgleda kao najopasnija žena na svetu

Sana Marin
Foto: Heikki Saukkomaa / AFP / Profimedia

Ova žena ostavlja bez teksta.

Koliko god površno delovalo, zamišljam Srbiju u kojoj je premijerka Sana Marin. Pogledajte ovo savršenstvo:

Ništa pretenciozno, osim možda njenog odlučnog hoda koji liči na koračnicu. Stil – besprekoran, u crnom od glave do pete, bez vidljivih oznaka brendova, a posebno fascinantno je što premijerka na posao odlazi u helankama koje na njoj izgledaju bolje od hiljadu kostima ostalih svetskih političarki. Tri ključna komada iz kojih crpimo modnu inspiraciju – kožne čizme visokog sjaja, kožni ranac i kao po meri skrojen kaput.

Osim ovoga, Sana Marin je žena koja je umalo ostala bez funkcije zbog jednog noćnog provoda. Zamislite sad Srbiju u kojoj je najveći politički skandal premijerka koja đuska sa prijateljima.

Ovo je klasičan „finski skandal“, koji zapravo uopšte nije skandal, ali pošto je finska politika uštogljena i pomalo dosadna, morate biti kreativni da biste s vremena na vreme uzburkali stvari.

To je ujedno indikativno za veoma visoke moralne standarde koji se primenjuju na političare i političarke za koje se očekuje da ih zadovolje. Shodno tome, veoma je nizak prag za finske političare da podnesu ostavke zbog incidenata koji kod nas izgledaju smešno.

Da nabrojimo još neke „ispade“ premijerke koje su preneli svi finski  svetski mediji. Tu je skandal doručak kad se otkrilo koliki su bili Sanini troškovi za prvi jutarnji obrok, kao i kontroverza oko otkrića da sama voli da čisti, čak i službenu rezidenciju. Deluje nadrealno, zar ne?

Za kraj, evo još nekoliko izdanja Sane Marin koja inspirišu žene širom sveta.

Sana Marin
Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia
Sana Marin
Foto: Roni Rekomaa / Shutterstock Editorial / Profimedia
Sana Marin
Foto: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

***

Bonus video: Tamara – srpska hirurškinja u Brazilu