Fetiš cipele od 1.400 evra su pobedile svu ružnu obuću na svetu

Džulija Foks
Foto: BEST IMAGE / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Balenciaga nastavlja da šokira posle velikog skandala s kampanjom na čijim su fotografijama bili dokumenti dečje pornografije i medvedići u sado-mazo odeći.

Poznati francuski modni brend Balenciaga ponovno šokira, a ovaj put predstavili su fetiš cipele. Inspirisane su oblikom ljudskog stopala, pa na prednjoj strani imaju obris pet nožnih prstiju. Najskuplja verzija ovih cipela košta čak 1.400 evra.

Cipele od ovčje kože dolaze u tri oblika: kao baletanke, salonke i čizme s štiklom od 8 centimetara.

Baletankama je cena 720 evra i napravljene su minimalistički, imaju samo malu crnu mašnu iznad prstiju.

Verzija na štiklu košta 850 evra, dok su čizme najskuplje i za njih ćete morati izdvojiti 1.400 eura. Sve verzije ovog modela nose naziv ‘fetiš’, a ovaj modni bend poznat je po kontroverzama.

Foto: balenciaga.com

Naime, Balenciaga se našla na meti kritika i sabotiranja samog brenda nakon što su izbacili kampanju koja je uključivala decu i seksualne konotacije. Brend se izvinio i ubrzo uklonio sporne fotografije.

„Oštro osuđujemo nasilje nad decom, nikada nam nije bila namera da uključimo to u našu priču. Balenciaga u potpunosti preuzima odgovornost. Torbe s plišanim medvedićima i kolekcija poklona nje trebalo da bude povezana s decom. Ovo je bio pogrešan izbor s naše strane, kombinovan s neuspehom pri proceni i potvrđivanjem fotografija. Odgovornost za to ima samo Balenciaga“, napisali su u izjavi, piše 24sata.hr.