Fear of God: Ovaj čovek je nova ikona ulične mode, a kad vidite njegovu najnoviju kolekciju, biće vam jasno zašto

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Sebastien Fremont / Starface / Profimedia; Charlotte D / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zvezda koja se plaši Boga i pravi komade koji su potpuno genijalni!

Ako ste u poslednje vreme obraćali pažnju na streetwear, verovatno ste videli nekoga ko nosi duks ili košulju na kojoj piše ESSENTIALS.

Fear of God
Foto: Fear of God via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Koji je to brend? Zove se Fear of God, a iza njega stoji Džeri Lorenco.

Fear of God je u poslednje vreme jedan od najpopularnijih brendova odeće, a njegov uspon se desio zahvaljujući Lorencovom proboju u streetwear.

Street of God
Foto: Pixelformula / Sipa Press / Profimedia

Sedište ove modne marke je u Los Anđelesu, ali su svojim kolekcijama osvojili evropske trendsetere. U Srbiji je malo ko čuo za Džerija Lorenca, ali nova kolekcija je genijalna, a istovremeno toliko nosiva da je hvale i modni kritičari i obični ljudi koji vole lepe stvari, a njega nazivaju novim Virgilom Ablohom.

View this post on Instagram

A post shared by FEAR OF GOD (@fearofgod)

Fear of God je predstavio lookbook kolekcije 8 jesen-zima 2024. pod nazivom „Američka simfonija“, koja sadrži sve ono što priželjkujemo u svom zimskom delu garderobera – glomazne kapute, mekanu i šljampavu trikotažu i sakoe od odličnih materijala u prigušenim tonovima i od luksuznih materijala. Iako se radi o američkom brendu, oko 90 odsto kolekcije je napravljeno u Italiji.

View this post on Instagram

A post shared by FEAR OF GOD (@fearofgod)

View this post on Instagram

A post shared by FEAR OF GOD (@fearofgod)

Ali ko je čovek koji stoji iza nove modne imperije?

Džeri Lorenco Manuel rođen je 1977. u Sakramentu u Kaliforniji i sin je MLB zvezde Džerija Manuela.

Nakon što je diplomirao, započeo je svoje putovanje u svet odeće u Gapu (a kasnije i u Dizelu), gde je radio kao prodavac.

Prateći stope svog oca, počeo je da radi za Dodžersima u njihovom marketinškom sektoru. Dok je bio sa Dodžersima, Džeri je počeo da pravi žurke koje je nazvao JL Nights, i na kraju je postao jako popularan na LA sceni.

View this post on Instagram

A post shared by FEAR OF GOD (@fearofgod)

Međutim, prekretnica za njega je bio trenutak kada je postao tata.

Lorenco
Lorenco sa sinom, Foto: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Znajući da mu je dete na putu i ​​da neće moći da nastavi da živi od sveta zabave večno, bio je spreman na promenu. Osećao je da streetwear-u nešto nedostaje, i osetivši nalet inspiracije, odlučio je da uzme 14.000 dolara koje je zaradio na zabavama i pokrene sopstveni brend odeće: Fear Of God.

Fear of God
Odleo Fear of God, Foto: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Do sada je imao sedam kolekcija i svaka od njih imala je duhovnu temu jer je Bog izuzetno važna komponenta života Džerija Lorenca.

Ako odete na sajt Fear Of God videćete da postoji nekoliko linija. Prva, Fear Of God je premijum i cene idu od nekoliko stotina do nekoliko hiljada dolara. Athletics su kolaboracije sa najjačim sportskim brendovima.

View this post on Instagram

A post shared by FEAR OF GOD (@fearofgod)

Essentials je linija koja se najčešće nosi i povoljnija je.

Samo će vreme pokazati šta je sledeće za Fear Of God, ali ako je dosadašnji uspeh bilo kakav pokazatelj, onda budućnost Džerija Lorenca, a i njegovih modnih poklonika izgleda svetlo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram