Evrovizijske haljine od kojih bi se postideo i cirkus

Najgore evrovizijske haljine
Svetlana Loboda; Foto : DMITRY KOSTYUKOV / AFP / Profimedia

Umesto finala za Pesmu Evrovizije 2020. godine, koje je trebalo da se održi večeras u Roterdamu, iz Holandije će u direktnom prenosu biti emitovan muzički specijal u kom će gosti pevati iz svojih domova, sa praznih ulica i trgova. Stoga je pitanje da li ćemo kao i do sada na izvođačima videti neobične kreacije kojih je prethodnih godina i te kako bilo.

Vilija Mataciunaite iz Litvanije

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: Nikolai Linares / AFP / Profimedia

Malo ko je slušao Vilijinu pesmu te 2014. na Evroviziji u Danskoj jer je većina netremice gledala u njen stajling – sunđerastu plavo-teget toaletu za koju se ne može tačno reči da li je kombinezon, haljina ili suknja.

Svetlana Loboda iz Ukrajine

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: SICHOV / Sipa Press / Profimedia

Svetlana je prava loklna ikona u Ukrajini, a i ostatak sveta ju je dobro zapamtio kada je na Evrovoziji 2009. na sceni pevala u majušnoj haljini boje cigle koja kao da je isečena makazama, a uz sve to – bila je okružena polugolim gladijatorima.

Verka Serdučka iz Ukrajine

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: HEIKKI SAUKKOMAA / AFP / Profimedia

Andrij Mikhailovič Danilko poznatiji je pod svojim drag pseudonimom Verka Serdučka.

Pročitajte još:

Malo ko se ne seća njegovog metalik sivog autfita kada je 2009. izašao na scenu. Stajling je upotpunio belim dokolenicama i ogromnom zvezdom na glavi.

Tea Garet s Malte

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: GORM KALLESTAD / AFP / Profimedia

Pre tačno 10 godina Tea je naoko bila u običnoj dugoj beloj haljini, ali ipak njen stajling, koji je sama kreirala, imao je dva dela, a jedan je bio pokretan. Naime, iza Tee je sve vreme igrao čovek koji je držao ogromna krila kako bi efekat bio potpun.

Inga i Anuš iz Jermenije

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: DMITRY KOSTYUKOV / AFP / Profimedia

Jermenske pevačice su 2009. godine nastupile u istom izdanju – u dugim teget haljinama ukrašenim crnim detaljima, a obe su imale i pletenice u kosi. Ovaj pomalo etno-stajling one su začinile futurističkim detaljima, pa su tako njihove igračice nosile posebne rekvizite koji su puštali laserske zrake.

Zdob si Zdub iz Moldavije

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: HENNING KAISER / AFP / Profimedia

Zdob si Zdub predstavljali su Moladviju u polufinalu Evrovizije 2011. Tada su mnoge podsetili na vilenjake. Svi na sceni imali su ogromne šiljaste kape, a pevačica je na sve to obukla i mini-haljinu sa čudnim dodatkom na leđima i nastupila je na točku od bicikla.

Džejmi Li Krevic iz Nemačke

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: BRITTA PEDERSEN / AFP / Profimedia

Predstavnica Nemačke na Evroviziji 2016. pojavila se na bini u plavoj kratkoj haljini, u prugastim dokolenicama, a svoj klovnovski stajling začinila je mašnicama u dugoj crnoj kosi .

Suzi iz Portugalije

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: BAX LINDHARDT / AFP / Profimedia

Suzi je 2014. godine nastupila u crvenoj haljini sa svetlucavim detaljima, koja asocira na vatrene cirkuske artistkinje s trapeza.

Elina Nečajeva iz Estonije

najbizarnije haljine evrovizije
Foto: Francisco LEONG / AFP / Profimedia

Elina je pre dve godine svoju državu predstavljala pesmom „La Forza“ i tom prilikom osvojila scenu, ali doslovno – ogromnom balskom haljinom koja je pod reflektorima menjala boje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram