EKSKLUZIVNO: Luka Raco otkiva šta prvo zapazi na ženskom licu

luka raco sloboda mićalović
Foto: Promo

Ajlajner, crveni karmin, rumenilo i maskara – samo su neki od komada šminke bez kojih pripadnice lepšeg pola ne mogu da zamisle svoj dan. Onima kojima je poziv gluma, šminka je deo svakodnevice. Naš glumac Luka Raco iskreno odgovara šta prvo zapazi na ženskom licu, dok glumica Dragana Mićalović, poznata po lepoj i negovanoj koži, otkriva bez čega od šminke nikako ne može.

Zbog prirode svog posla i svakodnevnog šminkanja, Dragana i Luka veoma dobro znaju koliko, po potrebi, šminka može da ih transformiše i kakvu ulogu igra u njihovom privatnom, odnosno poslovnom životu.

dm drogerie luka raco sloboda mićalović
Foto: Promo

Baš zato što razumeju šta šminka može da znači, bili su deo stručnog žirija najvećeg online makeup takmičenja u zemlji dm Pretty Face, koje je organizovala kompanija dm sa ciljem da pruži podršku talentovanim neafirmisanim šminkerima. Dragana, Luka i poznata influenserka Bojana Kostić, komentarisali su look-ove sedam finalistkinja koje su šminkale u bojama brendova – L’Oreal, Maybelline, Max Factor, wet n wild, Bourjois, Aura i trend IT UP.

dm drogerie
Foto: Promo

Iako je možda iznenađenje da se jedan muškarac nađe u ulozi stručnog žirija takmičenja koje je posvećeno šminki, Luki Racu je kao glumcu šminka deo svakodnevice i ne možemo da poreknemo da upravo muškarci imaju oštro oko kada je reč o našminkanim licima žena. Neki su mu pripisali titulu omiljenog neženje, pa je i to razlog više da saznamo koji look na licu će uvek zapaziti na devojkama, kao i da li voli manje ili više našminkane dame.

dm drogerie luka raco sloboda mićalović
Foto: Promo

„Privatno najviše volim kada prirodan izgled dođe do izražaja. Volim da vidim da je devojka našminkana, ali da to nije ništa preterano, niti previše izraženo. U žiriju sam bio balans između dve žene i rekao bih da sam bio objektivan, izražavajući svoj lični sud. Bavim se poslom u kom je šminka uključena svakodnevno, tako da mi ova uloga nije teško pala“, rekao je poznati glumac.

dm drogerie luka raco sloboda mićalović
Foto: Promo

Dragana je pohvalila rad svih finalistkinja, a nije joj bilo lako da donese odluku koja od njih je najbolja. Posebno su je privlačili look-ovi gde su istaknute oči, a to ne čudi, budući da je to njen prepoznatljiv znak.

dm drogerie luka raco sloboda mićalović
Foto: Promo

„Mislim da je ajlajner moj zaštitni znak. Volim kada se istaknu oči, a veoma mi se dopada i nude look i to je nešto što meni daje osećaj sigurnosti. U poslednje vreme eksperimentišemo bojama, pa osim ajlajnera, na mojim očima mogu da se vide i roze, zelene, čak i plave nijanse. Osećam da mi je lice čisto, baš onako kako zamišljam negovano lice“, ističe Dragana i dodaje da se sama vrlo retko šminka i da to rado prepušta profesionalcima.

Veče za pamćenje pratilo je čak 10.000 gledalaca, a zahvaljujući glasovima žirija i publike pobedu je odnela Nina Maksimović iz Kragujevca, koja se takmičila pod mentorstvom Jovane Arsić, a u bojama brenda trend IT UP. Ukoliko ste propustili da propratite ovo jedinstveno takmičenje, na platformi dmprettyface.online-event.rs imate mogućnost da događaj pogledate tokom narednih mesec dana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MONIKA BELUČI