Efektne crvene pantalone naše dizajnerke Marije Čanji lansiraće vaše samopuzdanje u svemir

Foto: FERDINAND PUTZ

U njima ćete imati osećaj kao da niste sa ovog sveta.

Kada se spoje talenat, volja, želja i upornost koja prevazilazi sve prepreke, dobijete nešto poput kolekcije naše poznate dizajnerke Marije Čanji.

Marija je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a master studije završila u Beogradu na Fakultetu političkih nauka, smer Teorija kulture. Ipak, devojčica u njoj i san iz detinjstva neprestano su goreli i vukli da ispuni najveću želju i pokrene svoju kolekciju, što je i uradila 2019. godine, na Beogradskoj nedelji mode, ispred Ateljea Milene Čvorović.

Nakon toga su usledile brojne nove kolekcije poput Vitezovi današnjice koju je predstavila u okviru nedelje mode u Milanu, ali i Vacation in Universe koju je prikazala u Berlinu.

Foto: FERDINAND PUTZ

I samo možemo da kažemo hvala Mariji što nije odustala, jer njene kreacije su prava retkost, osveženje i melem za oči i ženski duh. Kako je inspiraciju pronašla u astronautima, jer ih smatra modernim vitezovima koji nam otkrivaju novi svet van granice koje poznajemo, tako i njena kolekcija otvara nove vidike, šalje jasne i jake poruke i tera nas da izađemo iz zone komfora i upoznamo i sebe i modu iz potpuno drugog ugla.

Jedan takav komad, koji poput magičnog štapića od svakog izvuče ono najbolje i jedinstveno, pronašli smo na njenom Instagram profilu. U pitanju su crvene bajker kožne pantalone sa kaiševima.

Foto: FERDINAND PUTZ

Ovaj savršeni par pantalona je pravi primer onog kako je i sama opisala svoj modni brend – Sloboda. Igra. Umetnost.

I moram se složiti, one zaista jesu pravi mali umetnički rad, i ne podsećaju na klasične uske bajker dezene, već sa nogavicama koje se šire još od dela iznad kolena gde se nalaze kaiševi daju utisak kao da u njima možete poleteti i osloboditi se svih stega, odeće i društva.

Foto: FERDINAND PUTZ

To je i sama Marija potvrdila u intervjuu za Beauty Desk, jer kada navučete na sebe nešto toliko drugačije, želite sebi da kažete: „Ja sam snažna, jaka, spremna da se borim. Volim svoju slobodu, ne robujem pravilima i predrasudama.“

Foto: FERDINAND PUTZ

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram