Džim Džarmuš snimio film za Saint Laurent

saint laurent: šarlot genzburg
Foto: Youtube / Saint Laurent

Reditelj Džim Džarmuš je za modnu kuću Saint Laurent režirao kratki film u kojem se pojavljuju zvezde Džulijen Mur, Šarlot Genzburg i Kloi Sevinji. Ostvarenje je nadrealno, mračno i neverovatno šik.

Kreativni direktor Saint Laurent-a, Entoni Vakarelo, nedavno se obratio režiseru filmova „Only Lovers Left Alive“ i „Paterson“ da predstavi prolećnu kolekciju brenda „sledeći svoja pravila“.

Džarmuš je snimio kratki film „Francuska voda“, koji je malo remek-delo nadrealizma. Film je subverzivan i ruši pravila filmskog narativa i društvene etikecije.

Pročitajte još:

Na napuštenoj zabavi pojavljuje se duh Šarlot Genzbur, koja se priviđa konobaru u čudnim scenama – jede ostatke večere, pije šampanjac direktno iz boce, vozi motocikl kroz impresivan niz odeće sa dizajnerskim pečatom Vakarela.

Scenografija je sablasna, a nelagodu dopunjuje muzika benda The Brian Jonestown Massacre.

Džarmušov enterijer je neočekivani pandan pustinji u kojoj je Vakarelo u decembru prikazao svoju kolekciju za proleće 2021. – hipnotička fatamorgana „koja simbolizuje čežnju za spokojem, otvorenim prostorom, sporiji ritam“.

Duh Šarlot Genzburg svakako u filmu izgleda jako šik, pa nije ni čudo što su njene prijateljice – koje igraju Kloi Sevinji, Džuijen Mur i India Mur željne da je pronađu pre nego što krene na after parti.

Film je potpuno nov osvrt na modne kampanje. Pogledajte:

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram