Džemper zbog kog jedva čekamo jesen

Prugasti džemper će vladati ove jeseni Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia

Jesen se još čini dalekom, ali će stići brže nego što mislimo. Kao i uvek, nova sezona donosi i nove modne komade koje ćemo obožavati, a jedan takav je džemper koji je već godinama čista klasika.

Mornarske pruge možda asociraju na leto, ali će sigurno biti i zvezda jesenjih modnih kombinacija.

Iako je reč o večnom motivu koji se ponavlja iz sezone u sezonu, s vremena na vrime zastupljen je više nego inače – kao što je slučaj ovog leta, piše Gloria glam.

Izgleda je da će se opsesija nautičkim stilom prebaciti i u jesenju garderobu, a džemper s prugicama će postati „must have“ za autfite koji uključuju duge rukave i deblje materijale.

*

*

Istina, s obzirom na toplotni talas koji traje celog leta, trenutno ne možemo zamisliti na sebi takav sloj odjeće, ali kroz gradske autfite stranih influenserki da se naslutiti da će džemper takozvanog Breton dezena biti apsolutni hit sezone.

Inače, Breton pruge vežu se za francuske mornare koji su nosili majice s 21 prugicom kako bi na palubi bili vidljiviji, a još 1917. na modnu scenu uvodi ih Koko Šanel, gde se zadržavaju do danas.

Za hladnije letnje večeri ili dane nosi se uz bele pantalone ili suknje, uz slamnati šešr.

*

Najbolje se slaže s džinsom, sakoom kada se nosi ispod njega ili prebačena preko ramena za šik kežual izgled.

Takođe, prugasti džemper odlično izgleda uz crne pantalone, mokasine i zlatni nakit…Pravila nema jer se ovaj basic komad uklapa u svaki aufti pa samim tim olakšava svakodnevno oblačenje.

***

Bonus video: Modni trikovi sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram