Dva sastojka koja treba dodati u šampon ako imate retku kosu

retka kosa
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Verovatno nema rasprave o tome da li želite da vam kosa brzo raste ili ne. Odgovor je uvek - da. Iako je zdrava, gusta i bujna kosa uvek poželjna, to se često ne može postići zbog faktora kao što su zagađenje, užurbani način života ili jednostavno doba godine – proleće i jesen, kada kosa opada više nego ikada ranije. Zbog toga je našoj kosi potrebno mnogo pažnje, a sva nega se može obezbediti jednostavnim korakom, kao što je redovno pranje kose šamponom koji sadrži dva prirodna sastojka.

U pitanju su eterična ulja ruzmarina i mandarine koja se mogu naći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalizovanim prodavnicama eteričnih ulja. Sve što je potrebno da uradite jeste da po pet kapi ovih esencijalnih ulja sipate u 700 ml šampona i dobro protresete bočicu. Nakon toga kosu operite na uobičajen način, pišu na sajtu City Magazine.

Ono što je najbolje u vezi sa ovim trikom jeste to što nema bojazni od zamašćivanja kose, budući da je koncentracija ulja veoma niska, a sadržaj masti znatno niži od uobičajenog ricinusovog ulja koje se najčešće koristi za negu kose. Nakon mesec dana redovnog primenjivanja ovog trika trebalo bi da primetite prve promene u kosi. Ona će vremenom postajati gušća i jača.

#related-news_1

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje