Zaboravi na duge nokte dok traje pandemija

Moda i lepota 25. mar 202010:40 > 11. maj 2021 12:12
Vanesa Hadžins
Vanesa Hadžins; Foto: AndraViak / Backgrid USA / Profimedia

Pojačano održavanje higijene i pranje ruku su ono što nam je ovih dana prva pomisao od kada ustanemo dok ne odemo u krevet. A šta je sa dugim noktima koje su mnoge žene zadržale uprkos pandemiji?

Iako ženska lica ovih dana odmaraju od svakodnevnog šminkanja, što su na društvenim mrežama pokazale i poznate lepotice u karantinu, na gomili fotografija iz kućne izolacije se mogu videti dugački nokti.

Zaboravite na kandže u vreme pandemije. Ispod noktiju se skupljaju bakterije i prljavština koju nećete skinuti pranjem ruku. Preporuka je da se nokti bar sada u potpunosti skrate. Ukoliko baš ne možete da se odreknete dugih noktiju, moraćete dodatno da se angažujete.

Pročitajte još:

Pogledajte u svoj dlan. Da li vidite vrhove noktiju kako prelaze ono što manikirke zovu „slobodna ivica“? Taj deo treba da dobro operete i izribate četkicom, toplom vodom i sapunom. Vreme ribanja je isto kao za ruke – bar 20 sekundi. Druga opcija je ribanje noktiju četkicom za zube i soda bikarbonom, a onda na kraju cele ruke operite sapunom.

Ovih dana nosite i što manje nakita, narukvica, satova, a najbolje je da ne nosite ništa. I još jedna važna stvar! Ne grickajte nokte, pronađite način da uposlite ruke.

„Svaki put kad dodirnete lice, posebno usta, nos i oči, prenosite sve te mikrobe. I možete se razboleti. Ulazak mikroba kroz usta je najlakši način na koji se možete zaraziti bilo kojom infekcijom“, upozorila je Purvi Parkih iz Medicinskog centra Langon pri univerzitetu Njujork.