Domaći lek za čvrste nokte – od jednog sastojka iz kuhinje

nokti
Foto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Efekte ćete primetiti vrlo brzo i zaboravićete na nokte koji se listaju i lome.

Malo koja žena ne želi lepe, čvrste nokte pristojne dužine. Ali sve znamo da je to ponekad nemoguća misija – uglavnom vrlo brzu popucaju ili su tanki i skloni listanju. Ako niste pristalice gel laka ili nadogradnje, verovatno ste stalno u potrazi za rešenjem kako da nokte učinite otpornijim i lepšim. Tu je jedan provereni recept.

Sa domaćim sredstvom za jačanje noktiju rezultati su primetni već nakon dve do tri nedelje, a toliko je lako i jeftino da je čak teško i poverovati. Potreban vam je jedan jedini sastojak, piše avaz.ba.

Dakle, sve što vam treba za ovu “čaroliju” za oporavak noktiju jeste beli luk i običan providan lak za nokte. Iseckajte jedan čen belog luka što sitnije (najbolje je da ga izrendate) i dodajte u bezbojan lak. Ostavite da odstoji od pet do deset dana.

Tom smesom neophodno je svaki drugi dan lakirati nokte, i to na sledeći način – nanesite sloj za slojem nekoliko puta. Ostavite da odstoji, a potom ga skinite. Nokte isperite limunovim sokom kako biste neutralisali neprijatan miris belog luka.

Efekte ćete primetiti vrlo brzo i zaboravićete na nokte koji se listaju i lome.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram