Dodavanjem jednog sastojka u šampon obnovićeš kosu od korena

kosa
Foto: Corina Marie Howell / ImageSource / Profimedia

Verovatno nikada ne biste pomislili da dodate ovaj sastojak svom šamponu, ali prema rečima dama koje su isprobale ovaj recept, rezultati su izvanredni i zaista deluju. Sve što vam treba je… šećer.

Dok brinemo o svojoj kosi, fokusiramo se na samu kosu i potpuno zaboravljamo na skalp. Ovo je velika greška, kažu frizeri, jer samo ako je koža glave negovana, možemo očekivati da će kosa izgledati zdravo i sjajno.

Da bi koža glave bila zdrava, piling treba raditi s vremena na vreme, baš kao što radimo sa kožom lica. Za ovo vam nisu potrebni skupi dodaci i luksuzni preparati. Sve što treba da uradite je da dodate kašiku šećera u šampon koji inače koristite za pranje kose, piše City Magazine.

Šećer će omogućiti vašem skalpu da nežno ljušti i ukloni mrtve ćelije koje blokiraju rast lepe i negovane kose. Pored toga, šećer će obezbediti dublje i temeljnije pranje i omogućiti regeneratoru da prodre dublje i bolje nahrani samu kosu.

Ipak, pazite da ne preterujete sa samom procedurom jer se koža glave može brzo isušiti. Najbolje bi bilo da piling ponovite nakon svakog četvrtog pranja i sigurno ćete primetiti rezultate.

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram