Dobila otkaz zbog bluze – muškim kolegama „bilo neprijatno“

Caitlin Bernier
Foto: Facebook/Caitlin Bernier

Žena koja je radila u salonu "Honde" u Edmontonu u Kanadi je otpuštena zbog bluze koju je nosila - a mnogi su nakon njene objave na Fejsbuku preispitivali odluku poslodavca.

Kejtlin Bernijer, koja je radila u prodajnom salonu „Honde“ je 11. septembra došla na posao obučena sasvim uobičajeno – barem je ona tako mislila.

Pročitajte još:

Došla je u klasičnoj poslovnoj kombinaciji, crnim pantalonama i beloj bluzi dugih rukava.

Ali, ispod bele uske bluze se pomalo video se grudnjak – zbog čega je od koleginice dobila upozorenje da je bluza prozirna i da mora da obuče neki džemper preko. Rekli su joj kako je muškom osoblju bilo neprijatno zbog njenog autfita.

Kejtlin je odlučila da ne želi da to uradi, pa se obratila se koleginici u odeljenju ljudskih resursa i ona joj je rekla kako je pristojno odevena. Rekli su joj da se mora da se javi direktoru, a kako njega nije bilo na poslu, „posramljena i psihološki uznemirena utiskom da u nju zure muški radnici otišla je kući na nekoliko sati dok se šef ne vrati na posao“.

***Today I was fired from Alberta Honda on 97St and 127AVE for my “inappropriate” outfit. *** I walked into work and…

Posted by Caitlin Bernier on Петак, 11. септембар 2020.

Onda je dobila užasan odgovor od direktora.

Pročitajte još:

„Čujem da si danas došla nedolično obučena na posao i da nisi pratila naš dress code i uputstva da se presvučeš, pa ti stoga uručujem otkaz“.

Bernijer je rekla kako direktor nije ni video šta je obukla, kao i da je pre imala loša iskustva u smislu nedoličnih komentara od strane muških kolega. Odlučila je da potraži pravnu pomoć suda pozivajući se na odrednice zakona o zaštiti ljudskih prava.

„Honda“ u svom saopštenju tvrdi da nikada neki radnik nije dobio otkaz zbog jedne opomene vezane za dress code. Misle da su postupili adekvatno – ali dobili su brojne negativne komentare na profilima svojih društvenih mreža.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram