Deset najpoželjnijih cipela na svetu koje se nose ceo život

Cipele, Manolo Blanik
Foto: Shutterstock/Nataliass

Ljubiteljke cipela sigurno imaju dugačak popis modela koje bi volele jednom da vide u svojoj kolekciji. Na njemu se nalaze modeli brojnih modnih kuća i legendarnih dizajnera cipela. Ponekad potražnju diktira samo ime brenda koje garantuje kvalitet pa dame priželjkuju bilo koji model iz njihove ponude, a ponekad se baš specifičan model ili linija nametnu kao "must have" komadi. U nastavku pogledajte kojih je to 10 najpoželjnijih cipela na svetu.

1. Dvobojne sandale modne kuće Šanel

Model cipela otvorene pete s vrhom u kontrastnoj boji zbog kojeg stopalo izgleda manje, a noga duže, zvanično se pojavio u Šanelovoj ponudi 1957. godine. Ova svestrana i elegantna sandala s udobnom potpeticom od pet centimetara već decenijama ne gubi popularnost, piše zadovoljna.hr. 

2. Cipele Kristijana Lubutena

Kakav bi to bio popis najpoželjnijih cipela bez modela s kultnim crvenim đonom? Iako Lubutenove štikle najbolje prolaze među ljubiteljkama cipela, on u svojoj ponudi ima i predivne modele s ravnim đonom i niskom petom.

Cipele, Šanel, obuća
Foto: Shutterstock/andersphoto

3. Model J’Adior modne kuće Dior

Prepoznatljiva salonka s nakošenom potpeticom i J’Adior mašnom jedan je od najtraženijih modela francuske modne kuće Dior. Kada je u pitanju visina potpetice, model je dostupan u dve varijante – s potpeticom od 6,5 centimetara i 10 centimetara.

4. Modeli Manola Blanika

O Blanikovom dizajnu i kvalitetu dovoljno govori činjenica da Ana Vintur od 1994. godine nosi jedan te isti model koji je odabrala u njegovom ateljeu i koji je ovaj majstor doradio po njenim željama.

POGLEDAJTE JOŠ:

5. Baletanke Sondrijon brenda Repetto

Ros Repeto dizajnirala je 1956. godine baletanke pod nazivom Sondrijom za Brižit Bardo. Slavna glumica nosila ih je u filmu „I Bog stvori ženu“, a ostalo je istprija. Ovaj model baletanki i dalje nema konkurenciju.

6. Štikle Džimi Ču 

Obožavateljkama štikli dovoljno je samo spomenuti ime ovog malezijskog dizajnera kineskog porekla kako biste od njih dobili uzdah pun čežnje. Štikle Džimi Čua večni su predmet želja.

7. Mokasine modne kuće Guči

Među modelima cipela ravnih potpetica koje su „omađijale“ žene, uvek se nađu i legendarne mokasine modne kuće Guči.

8. Papuče Oran modne kuće Erme

Dizajnirao ih je Pjer Hardi 1997. godine u želji da stvori udobnu sandalu ravnih potpetica koju može nositi svaka žena, a lansirane su kao deo Erme kolekcije „Year of Africa“.

9. Salonke modne kuće Sen Loran

Njihove salonke lako je prepoznati na prvi pogled zahvaljujući i više nego efektnoj potpetici u obliku loga YSL. Ove upečatljive cipele stvorene su za najodvažnije dame.

10. Cipele Rokstud modne kuće Valentino

Marija Gracija Kjuri i Pjerpaolo Pikoli svojevremeno su modernizirali ponudu modne kuće Valentino linijom Rokstud koja je zaludila trendseterke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram