Delovi tela na koje će samo najhrabriji staviti tetovažu

Tetovaža Foto:Shutterstock

Prilikom donošenja odluke o tome koji ćemo deo tela da tetoviramo, najviše razmišljamo o estetskom aspektu i tome kako će tetovaža izgledati na odabranom mestu.

Međutim, mnogo je onih kojima je važno i da odaberu mesto na kojem će tetoviranje manje da boli. Važno je znati da osećaj bola varira od osobe do osobe, što zavisi od toga kakav je u startu vaš prag bola, a piše Zadovoljna.hr.

Neki ljudi osećaj koji se javlja na koži prilikom tetoviranja uopšte ne opisuju kao bol nego kao osećaj pečenja koji može biti slabiji ili jači, što zavisi od dela tela koji se tetovira.

Iako ćete i od tatu-majstora uvek dobiti različite odgovore o tome na kom delu tela tetoviranje najviše boli, postoje neka mesta koja su dokazano najosetljivija.

 

1. REBRA

Na ovom delu tela nema mnogo mišića i masti, a s druge strane živci u blizini rebara nalaze se u blizini površine kože pa ćete zbog svih navedenih faktora više osećati iglu.

 

2. GLAVA I VRAT

Nedostatak masti i velika količina nervnih završetaka problematični su faktori i kod tetoviranja glave ili vrata. Ujedno se mnogo više oseća vibracija i zvuk igle što na psihološkoj bazi dodatno doprinosi jačem osećaju bola.

 

3. PAZUH

Ovo je uopšteno jedno od najosetljivijih delova tela zbog velike količine žlezda i limfnih čvorova koji se nalaze na području pazuha. Tu je smešten i veliki aksilarni tj. pazušni nerv.

 

4. ŠAKA

Šaka i prsti vrlo su koščati, a koža na njima izrazito tanka. Boja se mnogo teže prima za kožu na ovim mestima i ponekad tatu-majstor mora više puta iglom da pređe preko crteža.