Darija Kisić obukla kultnu haljinu, ali zbog jednog detalja ovaj model žene često izbegavaju

darija kisić
Darija Kisić; Foto: Milos Tesic/ATAImages

Na drugoj večeri Beogradske nedelje mode među poznatim gostima bila je i ministarka Darija Kisić.

Drugo veče 53. Perwoll Fashion Week-a bilo je u znaku modela nastalih po nacrtima male Angeline Aćimović, devojčice koja je stradala u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Veče nabijeno emocijama obeležile su jedinstvene kreacije koje su izazvali oduševljenje među prisutnima.

Među poznatima na ovoj reviji bila je i ministarka Darija Kisić.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ona se pojavila u jednostavnoj, ali vrlo elegantnoj haljini sa diskretnim detaljima na okovratniku, a obula je crne salonke.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ovaj model midi dužine mnoge žene izbegavaju jer ne stoji baš svakoj dobro i u zavisnosti od kroja, obuće i građe ume da skrati i proširi figuru. Ali ako je kroj dobar, posebno ako je haljina ustručena, ovakav model je svakako pun pogodak jer ipak je u pitanju kultna mala crna haljina.

Darija Kisić, 53. Perwoll Fashion Week, Revija inspirisana crtežima Angeline Aćimović ANGELININA HALJINA Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Taj komad je nazobilazan u ormarima, bilo da je kraći, do kolena, ili sasvim dug – iz jednog jednostavnog razloga.

Naime, mala crna haljina se ubraja u revolucionarna pravila kojim je Koko Šanel promenila svet mode. Ona je želela da stvori komad garderobe koji će moći da priušte sve žene, koji neće morati stalno da kupuju i da, kada ga u svakom momentu obuku, izgledaju moderno. Tako je nastala mala crna haljina, koja je od predstavljanja 1928. godine do danas jedan od komada koji ne gubi sjaj.

A ceo program sa Beogradske nedelje mode možete da pogledate na sajtu Perwoll Fashion Week.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram