Dajte neki kič: MTV dodela kao sirotinjska zabava

Foto:Tanjug/MTV via AP

Niko nije očekivao da će MTV VMA dodela u vreme pandemije biti raskošna i luda kao u dobra, stara vremena kad su se zvezde trudile da se pojave u što originalnijem i otkačenijem kostimu. Ovog puta kao da se samo Lejdi Gaga trudila.

Lejdi Gaga je sa svojim bizarnim maskama i spektakularnim stajlinzima ponovo na prvom mestu liste najbolje obučenih na dodeli MTV VMA. Što i nije neki veliki trijumf, jer konkurenciju gotovo da nije imala.

Foto:Tanjug/MTV via AP

Ovog puta nije ni stvar u kiču kojem su mnogi skloni kad su u pitanju ovakve žurke. Nije stvar ni u šok momentima koji klize ka neukusu i vulgarnosti. MTV dodela je sinoć izgledala kao jedna tužna revija odeće i kostima na brzinu nabavljenih u kineskom tržnom centru.

Mislite da smo previše surovi u modnim ocenama? A koju biste dali svetlucavom kostimu „sirene u pokušaju“ kojim je 24-godišnja pevačica Doja Cat jedva prekrila intimne delove tela?

Utisak nije popravila ni van scene, u crvenoj šljokičastoj Versace haljini s resama, čiju cenu verovatno nikad ne bismo pogodili.

Doja se na MTV dodeli pojavila kao najbolja nova umetnica, ali je privukla pažnju i kao ubedljivo najgore obučena.

S druge strane, popularna manekenka Bela Hadid nije nastupala, njeno je bilo samo da bude lepa i moderna, ali ni to nije uspela u topu koji više liči na pocepane grilonke nego na komad dostojan plavog tepiha. Čak ni bradavice nije uspeo da joj pokrije.

View this post on Instagram

Bella on the blue carpet of the VMAs

A post shared by ????? (@bhadibella) on

Majli Sajrus je, s druge strane, iznenadila modne stručnjake haljinom u kojoj je bila „pokrivenija“ i „normalnija“ nego što su očekivali imajući na umu njene ranije nastupe. Eto, ona je dobila plusić za to, mada će njeni fanovi ovakav stajling pre podvesti pod „dosadan“.

A šta onda reći za Bibi Reksu, koja je došla u biciklističkim i kožnjaku, i Medison Bir u crnom miniću…

View this post on Instagram

Whose image you like the most ? #vmas #vmas2020 #mtv #style

A post shared by (@gellooosia) on

Ni one koje su pokušale da se istaknu bojama nisu se naročito proslavile.

Nikol Riči je negde žestoko omanula sa zelenom puf haljinom – nosi krunu, a porede je sa Zvončicom iz „Petra Pana“.

Glumica Džoi King kao da je ispala iz „Očajnih domaćica“.

A pohvale niže Sofija Karson u jarko crvenoj večernjoj haljini neobičnog kroja, još jednom dokazujući da je kod ovakvih lista nekad više stvar u stavu nego u samoj odeći.

Što se tiče muškaraca, za najbolje obučenog je proglašen Machine Gun Kelly, koji se pojavio u drečavo roze autfitu rušeći predrasude o bojama „prikladnim za dečake“. Sa sve bisernom ogrlicom.

Modni stručnjaci posebne pohvale imaju i za Trevisa Barkera, što je tako „opušten i dosledan svom fazonu“.

Maluma im je elegantan u crnom odelu.

A Džejden Smit je ispao kul u šarenom džemperu s pink naočarima za sunce.

Posebnu pažnju privukao je The Weeknd – ne samim stajlingom, već modricama po licu kojima je želeo da referiše na svoj „After Hours“ album. Ne naročito uspešno.

View this post on Instagram

VMAs in 20 minutes

A post shared by The Weeknd (@theweeknd) on

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram