Dajte 10 Oskara kostimografkinji nove serije Nikol Kidman

Nikol Kidman
Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Nova HBO serija "Slom" (The Undoing) sa Nikol Kidman i Hjuom priča priču o uspešnoj terapeutkinji čiji naizgled savršen život se menja preko noći. Premijerna epizoda je poput savršenog modnog almanaha otvorila čitav dijapazon fenomenalnih kostima Nikol Kidman.

Danska kostimografkinja Signe Sejlund je želela da svaki autfit koji Kidman nosi savršeno odgovora senzibilitetu glumice ali i njenom liku uspešne i bogate Njujorčanke.

Pročitajte još:

Dosta scena snimljeno je u eksterijeru, na kapiji škole, ulicama, u Central parku pa su jesenji mantili i kaputi u prvom planu.

Uprkos tome što Nikol ima crvenu kosu, kaput u sličnoj nijansi, u jednoj sceni stvara savršenu harmoniju.

Nikol Kidman
Foto: SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tu je i zeleni plišani kaput uklopljen uz kontrastne bordo čizme i torbu u boji prirodne kože, što je ponovo paleta koja odlično ide uz riđe uvojke Kidman.

Nikol Kidman
Foto: SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kad smo već kod kaputa, važan detalj je njegova dužina – prekrivaju kolena na kojim je glumica nosila štitnike spremajući se za potencijalno opasnu scenu.

Nikol Kidman
Foto: Kristin Callahan/ACE PICTURES / INSTAR Images / Profimedia

Marame, ešarpe i šalovi su važan deo kostima. Ne samo da sjajno izgledaju i dodaju dašak šika, već se njihovi čvorovi postepeno odvezuju paralelno s likom koji Nikol igra.

The Undoing
Foto: AUG/face to face / Face to Face / Profimedia

Serija je snimana prošle jeseni i većinu garderobe koju ćemo videti u njoj kostimografkinja Sejlund je izvukla iz kolekcija vrhunskih modnih kuća za jesen 2018. i resort 2019. Tu su komadi Max Mara, Etro, a najbolji komad, haljina koja je zasenila sve kreacije koje je Nikol do sada nosila na crvenom tepihu ali i u svom filmskom opusu je delo modne kuće Givenchy.

Ovo metalik plisirano umetničko delo je kao nedostižni predmet žudnje.

Nikol Kidman
Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Nešto što su kreacije u seriji „Slom“ pokazale, a lako promakne, jeste da se lepota skupocenih odevnih komada najbolje vidi u pokretu i da fotografije često oduzimaju čaroliju koju čine materijali i krojačke bravure vrhunskih dizajnera. U ovoj seriji odeća kao da pleše u svakom pokretu Nikol Kidman.

Hju Grant i Nikol Kidman
Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

 

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram