Dajana Kiton je dokaz da stil postaje bolji s godinama

Foto: Yellow Mamba / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kad porastemo, želimo da budemo Dajana Kiton! Filmska ikona takođe je jedna od najbolje obučenih žena u Holivudu – u svojoj 76. godini života.

Glumica je oduvek imala odličan modni ukus, a baš kao dobro vino, postao je samo bolji s godinama. Ključ je u tome što je Dajana s osmehom dočekivala svoje godine, a svoj stil i siluetu prilagođavala je tome s puno ukusa.

Baš zato je izbegla vulgarnost i očajnički poriv da se zaustavi vreme u vidu odeće koja je jednostavno predviđena za neke nove generacije.

Dajana Kiton je modna ikona pre svega van crvenog tepiha, kada nema tim stiliska i šminkera, već samo šeta svog psa. Ove njeni autfiti su dokaz za to.

Foto: Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dajana je za sebe odabrala idealnu siluetu kojoj je verna. Glumicu najčešće možemo videti u širokim farmerkama visokog stuka, jednostavnoj rolci i dugom mantilu. Njen zaštitni znak je i šešir, aksesoar koji joj odlično pristaje. Sasvim prosto, a sasvim njeno.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dajana ostaje verna toj autfit formuli, a samo menja komade – što je koristan stilski trik. Umesto širokih farmerki, prošetala je pepito pantalone, a umesto mantila, perjanu jaknu.

Foto: Stoianov-spot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Odelo je bezvremenska odeća koju svaka žena treba da ima u ormaru. Dajana nam pokazuje kako odelo s dezenom može da izgleda moćno – u svim godinama.

Foto: RC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dajana pokazuje da je majstorica stvaranja idealne proporcije pomoću odeće. Raskošna midi suknja, uz kardigan i njenu omiljenu rolku, na idealan način ističe njenu ženstvenost.

Foto: CPR/D.Snchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ležerna kombinacije glumice dokaz je da ni u osmoj deceniji ne treba da bežite od svetlih boja. Dajana je uspela da iznese belo od glave do pete na potpuno orginalan način – spojivši moderno i udobno.

***

Bonus video: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram