Da li ste probali negu pre šamponiranja kose?

Foto: Promo

Ne postoji ništa što se može uporediti sa senzacijom koju nam donosi lepa i negovana kosa. Kada naša kosa izgleda zdravo, sjajno i puna volumena, postaje naš adut, izvor samopouzdanja i deo naše ličnosti koji nas čini prepoznatljivim.
Složićete se da su brojne poznate dame poput Kejt Vinslet, Kamile Kabeljo, Džej Lo ili Eve Longorije prepoznatljive po svojoj fantastičnoj kosi gotovo koliko i po svom talentu. U njihovom slučaju, negovana i zdrava kosa postala je njihov zaštitni znak. Pomislićemo da im je lako da imaju prelepu kosu jer imaju tim profesionalaca koji brine o njima, stilizuje im frizure i čini da pri svakom svaki izlasku na crveni tepih izgledaju spektakularno.

Međutim, preparati za stilizovanje kose nisu ono što čini da vaša frizura izgleda besprekorno, zdravo i sjajno. Brojne poznate dame se danas “kunu” u tretman nege pre šamponiranja kose, (sigurno ste primetili ovaj trend i među Tik Tok kreatorima), tretman koji je najzaslužniji za negovanu i obnovljenu kosu, otpornu na svakodnevne spoljašnje uticaje. Šta je to što treba da znate o nezi pre šamponiranja?

Šta je nega pre šamponiranja?

Kao što samo ime nagoveštava, u pitanju je tretman za kosu koji se primenjuje pre samog šamponiranja i pranja kose. Ovi tretmani poznati i kao “obrnuto pranje kose” mogu biti u različitim oblicima poput ulja, maski za kosu, pilinga za vlasište, i drugih proizvoda, a izuzetno su delotvnorni u nezi oštećene kose, lakšem raščešljavanju, osvežavanju, hidrataciji i poboljšanoj ishrani korena kose.

Da biste znali koji proizvod da odaberete, potrebno je da znate šta želite za svoju kosu. Ukoliko vas muči oštećena kosa, tretman pre šamponiranja je prvi je korak nege koji pruža dubinsko obnavljanje kose i zaštitu od oštećenja. Proizvod za negu pre šamponiranje obično idu u “paru” sa šamponom i regeneratorom. Na našem tržištu ovakva rutina dostupna je u vidu nove Bond Repair linije brenda Elseve.

Nega u tri koraka

Bond Repair nega pre šamponiranja je najkoncentrovaniji proizvod u ovoj liniji, koji nudi dubinsko obnavljanje kose i zaštitu od oštećenja izazvanog češljanjem, bojenjem i stilizovanjem. Tretman nege pre šamponiranja, uz pomoć svojih sastojaka i formule sa limunskom kiselinom, prodire u vlas i obnavlja veze unutar vlasi kose, zahvaljujući svojoj molekularnoj strukturi. Molekul je dovoljno mali da prodre duboko u vlakna kose, a njegov struktura omogućava rekonstrukciju široke mreže veza. Molekul može da obnovi veze kose neutrališući mineralne jone odgovorne za lomljenje. Dakle, ovaj proces se dešava kada prvo nanesete tretman nege pre šamponiranja. I da, ako ste se pitali – tretman se nanosi na vlažnu kosu.
Nakon ovog tretmana, šampon će očistiti vašu kosu, dok će joj balzam sa limunskom kiselinom, pružiti dodatnu negu i zagladiti kutikulu.

Da li je obrnuto pranje kose za sve?

Elseve Bond Repair posebno se odnosi na oštećenu kosu. Stručnjaci ističu da obrnutim procesom pranja sprečavate da šampon ukloni previše prirodnog ulja koje hidrira i doprinosi zdravlju naše kose. U većini slučajeva, proizvodi za negu kose se fokusiraju na zaglađivanje spoljašnjeg sloja kose. Međutim, oštećena kosa zahteva dublju obnovu hemijskih veza unutar korteksa. Uz pomoć ove trostruke tehnike brinete ne samo o spoljašnjem sloju kose, već je obnavljate iznutra, vodite računa o temenu i koži glave koji zajedno čine faktore snažne, zdrave i negovane kose. Tek nakon nege iznutra, spremni ste za spoljašnje stilizovanje kose, koje će biti mnogo lakše kada je kosa zdrava, svilenkasta i nežna.

Profesionalni preparati su skupi?

Obnavljanje oštećene kose jeste zahtevan proces ali ne mora da košta previše. Na policama drogerija je sve više proizvoda koji kvalitetom pariraju proizvodima koje koriste profesionalci, ali pružaju odličan odnos kvaliteta i cene. Birajte proverene brendove i isprobajte ovaj trend. Ne zahteva mnogo vremena, obavljate ga sami, kod kuće, a efekat može da bude – negovana kosa zdravog izgleda dostojna crvenog tepiha.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram