Da li postoji torba za svaki dan koja dobro ide uz sve? Postoji, pogledajte ove primere

Torba
Foto: LondonWoodFIX / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vodič za savršenu torbu, onu koja vam nikada neće dosaditi.

Torba za svaki dan, ona koja ide uz sve možda ipak postoji. Izazov je nositi je od jutra do mraka, u svakoj prilici. Ovo je vodič za izbor modela koji vam najviše odgovara (i vašim potrebama).

torba
Foto: Mimmo Carriero / IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Hajde da ne pričamo o najnovijem modelu viđenom na modnoj pisti ili o IT torbi koja nam je privukla pažnju bojom u trendu ili novim oblikom. Nećemo pričati ni najpoznatijim dizajnerskim torbama o kojim maštate. Ideja je da pronađemo model koji ide uz sve i uklapa se uz svakodnevne promene stajlinga, kao i u svako godišnje doba. I to nije sve jer izbor mora da zadovolji različite potrebe. U tu jednu torbu mora da stane ne samo ono što je neophodno, već i stvari kao što su kozmetika, flašica za vodu, a neke žene će u njoj nositi laptop ili tablet. Ima među nama i onih koje svuda sa sobom nose notes ili bočicu parfema.

Ali da li smo sigurne da su to jedine karakteristike savršene torbe? Naravno, veličina je odlučujuća, ali ulogu igraju i težina, ako i kako unutra podeljena, sa džepovima ili rajsferšlusima, da bi se organizovalo ono što nosimo sa sobom. Sve su to detalji koje treba pažljivo proceniti. Tu je i izbor materijala i boje, model koji ne podleže trenutnom trendu, ali je zauvek moderan. U tom smislu vredi investirati u jednu dobru torbu koja će odgovoriti na brojne praktične, ali i estetske potrebe.

Iz tog razloga ne postoji jedna jedina savršena, pogodna za svakog, već ONA torba! Vogue nam je pomogao u izboru. Njihovo pravilo broj 1 je da nađete torbu bez logotipa (čak i ako je veoma popularan).

Sa kaišem

torba
Foto: A. Astes / Alamy / Alamy / Profimedia

Prvi model je torba koja se nosi preko ramena. Dizajnirana za dinamične žene koje imaju veoma praktičnu upotrebu ovog modnog detalja. Lansirala je Koko Šanel da bi oslobodila ruke ženama koje su do 1955. navikle da u rukama drže svoje tašne, a drške su bile neizostavne.

torba
Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Danas postoji gomila modela, investirajte u one neutralnih boja i od kvalitetne kože.

Maksi torbica

torba
Foto: Hanna Putylina / Alamy / Alamy / Profimedia

Model koji je ove sezone izašao iz zaborava, a 80-ih su ga naše mame zvale – pismo torbica je malo promenio i oblik i namenu. Radi se o veoma mekanoj kožnoj torbi, dovoljno velikoj da u nju stane i tablet, kao i telefon, novčanik i druge osnovne stvari.

Torba
Foto: Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pošto je postala zaštitni znak tihog luksuza, jer se nudi u verziji bez logotipa i u neutralnim bojama, maksi clutch torba je savršena za odlazak na posao, ali i za kompletiranje večernjeg autfita, u oba slučaja bez žrtvovanja šika.

Platnena šoping torba

torba
Kejti Holms, Foto: Robert O’Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia

To je klasična platnena torba koja nas opslužuje ceo dan. Svi imamo jednu i nosimo je svaki put kada negde žurimo, jurcamo, a volimo je jer je veoma lagana, može i da se presavije i stavi u kožnu torbu tako da se po potrebi može izvući.

Torba
Foto: Gil-Gonzalez Alain/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona prelazi iz biznis upotrebe u šoping varijantu, a najbolje je ako je od jednostavnog bež platna koje se uklapa uz svaku garderobu.

Sling torbica ili „bubrežnjača“

torba
Foto: Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ova torbica je osnovni resurs za devojke koje traže praktičan komad, prostran, ali ne previše glomazan. Ovaj TikTok video pokazuje da u nju čak može da stane i knjiga.

Uglavnom je napravljena od najlona, pa je vodootporna i pogodna za kišno vreme, dok vam podesivi kaiš za nošenje preko ramena omogućava da je nosite i preko ruke. Dizajnirana je da se prilagodi silueti tela. Unutra bi trebalo da ima dva džepa, savršena za odlaganje sitnih predmeta, kao što su ključevi, balzam za usne, higijenski ulošci ili kartice. Kada je otvorite, odmah ćete naći sve što vam treba.

Velika, kožna šoping torba

torba
Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovo je najzahvalniji model, posebno u kožnoj verziji i neutralnim nijansama. Zamišljena je za šoping, u nju staje mnogo stvari, dimenzije su joj prilično velike, ali u „origami“ verziji može se ručno preklopiti i transformisati u mekanu klač torbicu, savršenu za veče.

torba
Foto: www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia
torba
Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Skoro svi modeli imaju džep, a njihova mana je možda što obično ne mogu da se zakopčaju jer nemaju rajsferšlus.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram