Da li je ovo najzgodniji Deda Mraz na svetu

Pol Mejson
Foto: Rick Madonik / Zuma Press / Profimedia

Pol Mejson ima 57 godina i na društvenim mrežama poznat je kao Modni Deda Mraz. Na čuvenog dekicu koji deli poklone podseća zapravo samo zbog sede brade, a žene ga obožavaju i kažu da je jedan od najzgodnijih muškaraca na planeti.

Pol je rođen u Kanadi i jednom prilikom ga je ispred kuće u kojoj živi „napala“ gomila ženskih fanova.

Deda Mraz
Foto: Rick Madonik / Zuma Press / Profimedia

Svakodnevno kad izađe u nabavku dobija gomile zahteva za zajedničke selfije.

Pol ima 57 godina, a modelingom je počeo da se bavi u svojim 20-im. Primećen je dok je studirao i za nekoliko nedelja je stigao na modne piste Tokija. Posle kratke karijere u Parizu, preselio se u Njujork i radio je kampanje za DKNY, Dolce & Gabbana i Macy’s, a bio je i naslovnoj strani australijskog Voga.

Godine 2008. njegov život se preokrenuo. Nakon što se Mejsonova majka razbolela od raka, vratio se kući u Kanadu da brine o njoj. Tokom narednih pet godina nije radio jer je negovanje bolesne majke postalo centralni fokus njegovog života. Kada mu je 2013. umrla majka, pola godine skoro da nije ni izlazio iz kreveta.

„Zbog tuge koju sam osećao sam prestao da se brijem šest meseci i na kraju pustio ovu džinovsku bradu Grizli Adams. Kad sam se pogledao shvatio sam da mi se sviđa taj novi izgled. Ko ne bi želeo da vidi elegantnu alternativu Deda Mraza? Sastavio sam plan – selfiji sa Deda Mrazom na crvenom tepihu. Na osnovu te ideje sve je krenulo napred”, priča on.

Mejson je glumio modnog Deda Mraza u nekoliko različitih maloprodajnih objekata pre nego što je sklopio jedan veliki ugovor. Zahvaljujući toj jednoj kampanji postao je poznat. Kako sam procenjuje, te 2015. godine je proveo 88 sati praveći selfije u osam dana.

„Smešna stvar u vezi sa mojom majkom, a možda i nije smešno…kraj života su joj obeležili kancer, srčano oboljenje i bolesna pluća. Zato mi je saradnja s razlitim humanitarnim organizacijama toliko važna. To je prilika da uzvratim. Mislim da bi mama bila jako srećna zbog toga. Nikad u životu nije očekivala da ću postati Deda Mraz. Kladim se da se i sad smeje zbog toga. I dalje volim da mislim da mi pomaže i da mi šalje male signale tokom praznične sezone“, rekao je Pol Mejson za Vice.

***
Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram