Činjenice o boji kose koja se najviše gugla

Moda i lepota 12. jul 202123:00 > 23:00
Foto: Shutterstock

Siva boja kose ili grafitna, metalna, boja leda, kako se još nazivaju nijanse ove vrlo trendi, seksi i zanimljive boje, najguglanija je boja kose već neko vreme. Mnoge zanima promena frizure u ovu hrabru boju, ali da bi ona izgledalo lepo da budu ispunjeni neki uslovi.

Siva pripada hladnim tonovima, a hladni tonovi bolje odgovaraju hladnom podtonu vaše kože, piše zadovoljna.hr.

Napravite mali test: pogledajte vene na ručnom zglobu, ako su plave, imate hladni podton, a ako su zelene, imate topli podton, ističe Nikolina Perković, vlasnica frizerskog studija Nikas.

Željena siva boja pre će se primiti na svetloj kosi, što svakako treba imati na umu ako se odlučite za ovu boju. Takođe, pri odluci uzmite u obzir sledeće tri činjenice o trendi sivoj boji kose koja se najviše pretražuje na Guglu i koja vlada Instagramom.

1. Za proces koji će trajati duže za tamnokose, a kraće za plavuše, pronađite kvalitetnog frizera koji radi s kvalitetnim proizvodima.

Preduslov za super sivu boju je kosa koja je izbeljena gotovo do platinasto plave. To mogu biti pramenovi ili potpuno izbeljena kosa. Ako vam kosa ostane ‘žuta’ teško ćete dobiti lep sivi ton jer će topli žuti ton stalno izbijati, napominje Nikolina, piše zadovoljna.hr. 

2. Tamnosivi preliv će trajati najduže jer mu treba puno vremena da posvetli, a ledeno sivi će se pre isprati. Zato je preporuka kosu negovati silver šamponom ili silver regeneratorom.

Što ih duže držite na kosi to će učinak biti hladniji (pet do osam minuta), dodaje Nikolina.

3. Siva kosa može izgledati vrlo lepo i privlačno na fotografijama na Instagramu, ali ta slika ponekad ne odgovara stvarnosti.

Vaš frizer najbolje će vam objasniti sve korake, prednosti i mane i nakon toga zajedno se odlučite za najbolju varijantu koja pristaje baš vama i vašoj linosti, a nerealne fotografije ostavite sa strane, savetuje Nikolina Perković, vlasnica frizerskog studija Nikas.