Četka uz koju je feniranje mnogo lakše i brže

Foto: Chirag Wakaskar / Alamy / Alamy / Profimedia

Drvene četke odlične su za feniranje svih tipova i dužina kose i lakše podižu volumen iz korena. Uz drvenu četku feniranje će trajati do 15 minuta.

Kod plastičnih četki ovalni deo je često od metala koji se obično zagreva kod feniranja, što je loša kombinacija u dodiru s kožom. Bilo da se radi o ovalnom ili okruglom obliku, drvena četka pogodna je za sve tipove kose. Uz nju feniranje će trajati do 15 minuta, piše lepotaizdravlje.ba.

Osim za stilizovanje kose, odlična je za češljanje i za stavljanje maski na kosu. Drvena četka za kosu je idealna za one koji imaju dugu kosu ili ekstenzije. One s prirodnom dlakom smanjuju lomljenje kose i daju joj više sjaja jer bolje raspoređuju prirodna ulja koja luči vlasište. Drvo je glatko i kosa će kliziti po njemu. Drvene četke su hipoalergenske i odličan su izbor ako imate osetljivo vlasište. Kako i kod drugih, tako je i kod drvenih četki važno održavanje.

Redovno čišćenje četke produžiće joj vijek trajanja, ali i štititi zdravlje vlasi i vlasišta. Pre svega, prvo uklonite dlake češljajući drugom četkom ili prstima. Četku operite u toploj vodi sa kap šampona za kosu. Nakon toga isperite i ostavite da se osuši. Mnogi prave grešku i četke ostavljaju u vodi, ali to bi je moglo uništiti, pogotovo kada se radi o drvetu i prirodnim vlaknima. Čišćenje četke je dovoljno jednom mesečno.

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram