Buntovna Hrvatica koja dokazuje da su sede seksi

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Hrvatica Zvončica Vučković ima 63 godine i i dalje radi kao model. Njena seda kosa i autentičan modni stil možda nisu nikakva vrsta bunta ali je izdvajaju u moru žena koje teže da liče jedna na drugu.


Zvončica je ime dobila po dobroj vili iz Petra Pana ali ga je na početku dugogodišnje karijere modela skratila u Zvona, piše sajt Mirovina. Za razliku od drugih manekenki koje relativno rano počnu da rade nešto drugo, Zvona je do penzije ostala u poslu.

Iskoristila je trenutak kad su žene poput Helen Miren postale tražene u svetu modelinga, pronašla je evropske agencije u različitim zemljama i pre korone je dobijala gomilu poslova.

Zvona je počela da radi sa 16 godina i od tada do danas je zaslužila status najtraženijeg hrvatskog top modela.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

Od svetski poznatih dizajnera njeni miljenici su bili Jean Paul Gaultier i Moschino. Naziva ih genijalcima, ‘ludacima’ nezaboravne energije, duše… Radila je i za Albertu Ferretti, Valentina.

Pročitajte još:

Iako bi mnogi dušu prodali za komad odeće s njihovim potpisom, Zvona kaže da visoku modu ne bi nosila. Neke stvari dobila je od Gaultiera, neke je otkupila u šourumu. I danas voli da obiđe second hand šopove po Berlinu, Parizu, Londonu.

Družila se s Grejs Džons, Endijem Vorholom, Dejvidom Bouvijem ali je uspela da odoli iskušenjima modnog i umetničkog sveta, često poročnog.

O svom stilu kaže da je androgen jer privatno gotovo da ne nosi haljine i suknje.

 

Foto: Josip Regovic/PIXSEL

„Mnogo se bolje osjećam u hlačama, imam taj neki androgeni dio, muški. Moj stil više vuče na nekakvu klasiku i fino, to je moj stil otkako znam za sebe. Igram se bojama, ne kupujem previše, nemam potrebu. Veće mi je zadovoljstvo da spojim boje i da se u tome dobro osjećam. Dok sam bila u braku, hodala sam u crnom, a kad sam se rastala odlučila sam da više neću biti u crnom nego samo u bojama…Volim second hand, komadi ondje uvijek nađu mene. Danas nosim košulju iz Zare, mislim da je ok. Sve je stvar osobnog stila – dobre torbice, dobre cipele i to je to”, opisala je svoj stil za Telegram.hr.

Pogledajte neka njena fenomenalna modna izdanja:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GHETALDUS OPTIKA (@ghetaldus.optika)


*

Posted by Zvona Vuckovic on Tuesday, February 11, 2014

*

ja i MLADOST

Posted by Zvona Vuckovic on Wednesday, February 12, 2014

*

Posted by Zvona Vuckovic on Friday, August 12, 2016

*

CRO A PORTER 2014
KSENIJA D
FOTO: OGNJEN KARABEGOVIC

Posted by Zvona Vuckovic on Thursday, October 2, 2014

*
Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram