Bugarska princeza je glavna devojka u gradu – zovu je „džetset labudica“

Bugarska princeza
Foto: JLDuenas / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Svoj život vodi daleko od očiju javnosti.

Bugarska princeza Mafalda (28) je ćerka Kirila, kneza preslavskog, koji je prisustvovao službi princa Filipa, i unuka kralja Simeona II, poznatog i kao Simeon Saks-Koburggotski, poslednjeg vladajućeg cara Bugarske koji je kasnije obavljao funkciju premijera.

Foto: RemotePhotoPress / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njena majka je bivša Valentinova muza Rosario Nadal, koja sada radi kao umetnička direktorka i konsultantkinja.

Kiril i Rosario, koji su razvedeni od 2009. godine, bili su bliski prijatelji lejdi Di, sa kojom su bili i na Valentinovoj jahti tokom devedesetih.

Mafaldu, koja živi u Njujorku, zovu i „princeza labudica džetseta“, a između ostalog je i pevačica i tekstopisac. Rođena je i odrasla u Londonu zajedno sa svojom braćom i sestrama Olimpijom i Tasilom pre nego što se preselila u Ameriku zbog studija.

Mafalda Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Upisala se na muzički koledž Berkli u Bostonu, na kom je upoznala svog sadašnjeg partnera Marka Abusleimana, britanskog pripadnika džet-seta rođenog u Libanu. On je u Bostonu živeo dok je sticao svoju diplomu na Harvardu.

Foto: Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princeza i pevačica je objavila svoj prvi singl Don’t Let Go 2015. godine dok je još bila studentkinja, koji je dve godine kasnije nadovezala na EP, Daisi Chain, iako još uvek nije napisala hit pesmu.

Zahvaljujući porodičnim vezama, Mafalda je pozvana da nastupa na Valentinovoj modnoj reviji u Atini 2016, a nastupala je i na Nedelji mode u Njujorku ove godine.

Foto: Europa Press / Zuma Press / Profimedia

Pre pet godina Mafalda se preselila u Njujork i poznati njujorški časopis ju je proglasio jednim od novih glavnih devojaka u gradu. Poznata je po besprekornom modnomm stilu, a zaštitni znak su joj uglavnom klasični, preskupi dizajnerski komadi koje kombinuje uz neobične cipele. Tako razbija svaki formalni stajling.

Uprkos tome što se rado odaziva pozivima na glamurozne žurke i često je pred objektivima fotografa, ona i Mark pokušavaju da zadrže privatnost i retko dele fotografije na društvenim mrežama. Nedavno su se verili i planiraju venčanje u budućnosti.

U jednom retkom intervjuu, Mafalda je rekla da planiranje velikog dana protiče „sjajno“ i da je porodica „veoma srećna i da jedva čeka“ da primi Marka u porodicu.

Biće to, prema Dejli Mejlu, intimna ceremonija sa bliskim prijateljima porodice.

Među prisutnima mogle bi biti Mafaldina glamurozna prijateljica, princeza Olimpija od Grčke, i princeza Aleksija od Grčke i Danske, na čijem venčanju je Mafalda bila deveruša.

***

Bonus video: Jutarnja šetnja kroz Oplenac sa princezom Ljubicom Karađorđević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Instagram