Bucka se fotka u kabinama i pokazuje agoniju žena u šopingu

Moda i lepota 09. jun 202011:30 > 11. maj 2021 12:11
Katie Sturino
Kejti Sturino; Foto: Instagram/Katie Sturino

Plus sajz blogerku Kejti Sturino na Instagramu prati 549.000 ljudi. Njene fotke iz kabina za isprobavanje garderobe su osvojile žene širom sveta koje imaju isti problem kao ona - u omiljenim prodavnicama ne mogu da nađu svoju veličinu garderobe.

Kejti je prepoznala muke bucki u šopingu i prekipelo joj je mučenje s nerealnim veličinama ženske odeće poznatih brendova.

Zato je počela da se slika u kabinama i to u odeći u koju ne može da stane iako je XL. Uz njene slike dobili smo i haštag #MakeMySize (napravite moju veličinu) kojim poziva da se ukinu nerealni standardi lepote.

*

*

 

Neke njene fotografije propratili su brendovi koje je prozivala i obećali su da će njene sugestije uzeti u obzir i početi da prave realne veličine za žene sa oblinama.

„Ne mogu vam objasniti frustraciju kad kupujem (a ja sam blogerka u Njujorku!). Dakle, aplauz za robne marke koje uvode promene i dodaju više veličina, videću da li zajedno možemo da postignemo da i neki drugi dizajneri prepoznaju celu jednu demografiju koja želi da kupuje. Označite marku za koju želite da počne da pravi vašu veličinu. Osnivam pokret #MakeMySize“, napisala je Kejti pre dve godine kada je započela celu ovu akciju. Od tada do danas je uspela da promeni situaciju bar delimično, što doživljava kao uspeh, ali i dalje ne odustaje od svoje ideje.

View this post on Instagram

This #MakeMySize is tough one for me because I love @toryburch so much. It started with the shoes when I was in college. Later I was thrilled that you made a size 14 in clothing when so many designers didn’t, but it feels like that size is never represented in your imagery. Tory, your current collection is cute as ever and @torysport is my absolute favorite! I squeeze into your XL sometimes because I just love the style. Truly! I love that you do so much for female entrepreneurs with the @toryburchfoundation I just wish you would consider adding in size diversity in your ad campaigns and your social media…you already make a size 14( I am an 18 so this is how your largest size fits me) but it wouldn’t even be that hard for you to put women who fit into your CURRENT collection on your social. #MakeMySize would be a true dream in either of your collections.??❤️

A post shared by Katie Sturino (@katiesturino) on

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram