Brazilski metod za kojim su Srpkinje poludele otkriva kako da imaš savršenu kosu

Foto: Printscreen/Instagram/ana2cats

Ovaj video lajkovalo je 23.500 ljudi.

Anu Janković na društvenim mrežama već godinama znamo kao @ana2cats. Na Instagramu ona je podelila jedan fenomenalan brazilski trik koji su, sudeći po komentarima, žene iz Srbije odmah isprobale i to masovno. Ovaj video lajkovalo je 23.500 ljudi.

„Otkriću tajnu savršene kose svih žena u Brazilu. Potrebna ti je čaša vode i jedna tvoja dlaka sa četke. Dlaku staviš u vodu. U odnosu na to gde se posle nekoliko minuta nalazi dlaka, znaćeš koja maska je idealna za tvoju kosu. Ukoliko dlaka kao u mom slučaju ostane na površini vode, to znači da je tvoja kosa slabo porozna i da joj je potrebna hidratacija. To znači da tvoja maska treba da sadrži aloe veru, pantenol, med, agava sirup, bilo koje voće.

Ukoliko je dlaka otišla na polovinu čaše, to znači da je tvojoj kosi potrebna hrana. Ovu masku ćeš najlakše naći zato što je to bilo koja maska koja sadrži ulja ili putere. Kokosovo ulje, maslinovo ulje, orahovo, čičkovo, shea butter, dakle bilo koje ulje ili puter radi posao za ovakvu kosu.

Ukoliko dlaka ode na dno, to znači da je tvoja kosa duboko porozna i da joj je potrebna rekonstrukcija. Ovo su maske koje sadrže proteine, keratin, kolagen. Većina nas bira repair maske, mislimo da je to najboljem, rekonstrukcija obično nije, obično nam više treba hidratacija“, kaže Ana u svom videu.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Jankovic (@ana2cats)

U komentarima žene su bile oduševljene trikom, a većini njih, po onome što su pisale, zaista nedostaje hidratacija.

Haštag #hairporosity na TikToku inače ima 87,9 miliona pregleda.