Boja kose koja će biti najpoželjnija ovog leta

boja kose
Foto: NGRE / Maciel / The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Frizeri kažu da je ovo nijansa za koju u letnjim danima treba znati.

Već smo videli najavu nekoliko velikih trendova za toplu sezonu, poput strawberry brinete i luksuzne plave, ali prema mišljenju Tiktokera, ovog leta treba znati samo za jednu nijansu – tzv. vanilla almond butter.

@hairby_chrissy #hairby_chrissy #habithairx #hairextensions #hairextensioneducation @matsallen1 #habitsalonaz ♬ as it was x cruel summer x deja vu - matty james

Iako zvuči više kao nešto što bismo naručili za pojesti, reč je o nijansi koja nudi prekrasnu ravnotežu između cool i ledene plave i toplih, multidimenzionalnih tonova koji su savršeni za tople mesece pred nama.

Među prvima ju je na TikToku pokazala Krisi Rasmusen, čiji snimci imaju desetine miliona pregleda, a pratioci su se brzo oduševili i novom trendi nijansom. Kako joj i samo ime kaže, vanilla almond butter miks je nijansi vanile, badema i maslaca, a kreira se tako da započinje s tamnim tonovima pri korenu, a zatim se boja menja u mešavinu zlatnih, neutralnih i ledenih pramenova. Stručnjaci su za Beauty Crew rekli kako ovaj trend pristaje većini. Svetli i duboki tonovi mogu se kombinovati kako bi se za svakog pronašla savršena ravnoteža.

Stručnjaci objašnjavaju i da taman koren kose u kombinaciji sa svetlim krajevima „omekšavaju“ ceo utisak koji boja ostavlja.

Ako ste plavuša, ovakav imidž ćete lakše postići jer već imate svetle nijanse u kosi. Samo bi trebalo da ih još lagano dodate od sredine prema vrhovima kako bi se u kosi stvorila dubina i svi potrebni tonovi, od maslaca preko badema do vanile, piše Diva.hr.

Ako ste brineta, proces do savršene boje u kosi mogao bi potrajati jer se pramenovi stvaraju posvetljivanjem, a zatim toniranjem kako bi se nove nijanse uskladile s podtonom lica.

Pre odlaska u frizerski salon najbolje je, kažu stručnjaci, poneti fotografije kao referencu kako biste lakše dočarali svoje želje. Što se tiče održavanja, ono je vrlo jednostavno kad je reč o ovoj letnjoj nijansi. Budući da je koren tamniji, izrastak će se teže videti, pa je ovakva nijansa idealan izbor ako u salon želite da idete svakih tri do šest meseci, s povremenim osvežavanjem tonerom između bojenja, kažu stručnjaci.

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram