Blaženi celulit Irine Šajk

Moda i lepota 13. avg 202111:21 > 11:46
Irina Šajk
Irina Šajk; Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Fotografije s plaže slavne manekenke Irine Šajk digle su buru na društvenim mrežama, jer, zaboga, top model koji "nabija komplekse" ženama sa naslovnica modnih magazina ovde ima i stomačić i celulit i izgleda kao "tetka". Gde je problem?

Irina Šajk (36) mislila je da će moći da se opusti na plaži, ali paparaci su je i tu sačekali. I to baš nakon što je izbacila kolekciju seksi fotki s Ibice, u zelenom bikiniju i lakovanim čizmama.

*

Na fotkama s plaže koje se nisu našle na njenom Instagramu, Irina nosi braon kupaći, a zadnjica joj nije baš tako savršeno zategnuta, a vidi se celulit.

Irina Šajk
Irina Šajk; Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

 

I dok jedni lajkuju ove fotke kao podsetnik da su i manekenke žene od krvi i mesa, na srpskim društvenim mrežama ima razočaranih.

Zameraju joj što izgleda kao „tetka“ i „ništa specijalno“; što joj se vidi stomačić, a tolike trenere ima; što joj je izgled posao, a očigledno jede nezdravo i ne vodi računa, što svaka druga riba s Balkana izgleda bolje…

Irinu Šajk verovatno boli uvo šta vi mislite, ali možda nije loše skrenuti pažnju na neke stvari – zbog svih drugih žena.

Prvo, celulit je normalna pojava, ima ga gotovo svaka žena na svetu, a činjenica da ga se ni supermodeli ne stide sigurno će značiti nekoj tinejdžerki koja se stidi i da se skine u kupaći jer misli da mora da izgleda poput Irine Šajk na naslovnici nekog magazina.

Drugo, ta Irina Šajk na naslovnici, nije ona na plaži. Ovde je vidimo u opuštenom izdanju, u opuštenim pokretima, oslobođenu ideje kako bi trebalo da izgleda. Na snimanjima mora da bude profi, jer to joj je, je li, posao – tu je fotograf postavi u savršenu pozu, nabaci se savršeno svetlo, a posle je još doteraju u fotošopu. Nekad i preteraju, ali šta Irina ima s tim?

Treće, zar nije vreme da svako počne da se malo više bavi sopstvenim telom, umom i životom?

*

***

Bonus video: MONIKA BELUČI

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram