Bjuti trendovi sa Nedelje mode u Parizu

Moda i lepota 11. mar 202117:20 > 11. maj 2021 12:09
Coperni
Coperni; Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Pandemija je definitivno ubila neke zanimljive aspekte modnih revija, ali dizajneri nisu dozvolili da ih "novo normalno" izbaci iz koloseka. Na Nedelji mode u Parizu, na kojoj su održane revije bez publike, timovi zaduženi za frizure i šminku su vredno radili.

Možda vam ova estetika neće baš u svakom primeru pogoditi žicu, ali uz malo kreativnosti može da vas inspiriše na promene.

Oči u prvom planu
Šminka
Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Ove sezone na red je došao čist bjuti eskapizam, a šminkeri su iskoristili priliku da svoje umetničko nadahnuće ispolje posle dužeg perioda uspavanosti. Na reviji Coperni glavna šminkerka Fara Homidi je modelima na kapke lepila kamenčiće, a dizajner Giambattista Valli se opredelio za slikarsku estetiku, pa su na oči manekenki stavljene jarke i duboke nijanse ljubičaste, lavande, nebo plave i akvamarin.

 

Neravnomerne šiške
Luj Viton
Foto: www.fashionpps.com / Avalon / Avalon Editorial / Profimedia

U godini izolacije mnogi od nas su pomišljali (a neki i izveli) da sami iseku šiške. Ako ste među onima koji su već napravili štetu obradovaće vas trend iz Pariza – neravnomerno ošišane šiške. Bilo da su punije kao kod Balmaina i Louis Vuittona, ili istanjene kao na reviji Chanel, šiške su ponovo u modi.

Ajlajner
Dior
Foto: Dior via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Uz veštačke trepavice ili bez njih, crni ajlajner je preplavio piste.

Pročitajte još:

Za one sa manje mirnom rukom bolji izbor je dobar crni krejon, obavezno sa gumicom na drugom kraju kojom se pravi onaj pomalo razmazani, opušteniji efekat. Jedna od novih ideja koju možete da isprobate je Dior look, u kom centralni deo kapka ostaje neosenčen.

Minimalizam na novi način
Louis Vuitton
Foto: Fashion PPS / Bestimage / Profimedia

Bjuti tim s Nedelje mode u Parizu je ipak imao u vidu da smo usled „novog normalnog“ prestali da koristimo jaku šminku, pa su na reviji Louis Vuitton na primer manekenke izgledale kao da su tek ustale iz kreveta, čak su i frizure bile u fazonu „out of bed“ čiste kose. Beo ten, roze rumenilo koje imitira prirodno rumene obraze i sjajna, kosa osušena prirodno, bez fena – to je novi minimalizam koji će se najverovatnije dopasti većini žena.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram